Publicata pe 29.09.2008 20:00 | 2031 de afișări

Deputatii au adoptat pe articole legea care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50%

Salariile profesorilor, majorate cu 50% de la 1 octombrie

Legea privind majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost votata, marti, in unanimitate de catre deputati. Dezbaterea nu a durat mai mult de jumatate de ora, liderii partidelor politice exprimandu-se in favoarea proiectului de lege.

254 de deputati si-au exprimat votul in prezenta reprezentantilor sindicatelor din invatamant, aflati in lojile salii de plen. Acestia au inmanat alesilor scrisori prin care sa-i sensibilizeze sa voteze majorarea salariilor profesorilor cu 50%, informeaza Realitatea Tv.

Ioan Ghise considera ca PSD s-a folosit de diferite proceduri legislative pentru a aduce in dezbatere acest proiect tocmai in apropiere de campania electorala.

"Daca nu ar fi avut loc intarzieri, Guvernul ar fi putut mari salariile profesorilor din decembrie 2007", a concluzionat Ioan Ghise.

Dezbaterile au loc dupa ce Guvernul a anuntat ca va majora salariile profesorilor cu 9%, de la 1 octombrie 2008. Decizia a fost luata in urma unei discutii purtate la Palatul Victoria, cu liderii PSD.

Odata cu noua majorare, suma totala care intra in buzunarele profesorilor, intr-un singur an, reprezinta 1% din produsul intern brut al Romaniei.ziar

Parlamentul a adoptat, saptamana trecuta, si proiectul de lege privind majorarea pensiilor celor care au lucrat in categoriile de munca I si II.

Proiectul prevede o crestere intre 50 si 300 de lei pentru un numar de peste 1,8 milioane de pensionari, in functie de vechimea in munca a acestora.

Premierul Tariceanu a anuntat ca Guvernul va majora pensiile de la 1 octombrie, si nu de la 1 noiembrie cum fusese planificat, fostilor agricultori, si tot de la 1 octombrie s-a decis introducerea in plata majorata a celor care au lucrat in grupele I si II de munca.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
salarii, profesori, majorari, camera deputatilor, partide, 50%, preuniversitar, universitar,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro