Publicata pe 01.10.2008 11:45 | 1786 de afișări

Tariceanu: Majorarea salariilor profesorilor cu 50% este o masura populista

Decizia de majorare a salariilor profesorilor cu 50% este o masura populista, care nu se sustine, considera premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Guvernului spune ca ar fi nevoie de o crestere a economiei în egala masura, pentru ca aceasta promisiune sa fie onorata.

"Aceasta crestere nu a fost ceruta de cadrele didactice. Orice om cu cap îsi da seama ca o astfel de crestere nu este sustenabila. (...) Cresterea salariilor trebuie corelata cu cresterea economica. Este o atitudine de un superpopulism, cum nu am mai vazut de mult în Parlament", a spus Tariceanu. "I-as întreba pe parlamentari daca au stat mult si s-au gândit când au luat aceasta decizie", a conchis premierul.

Nici ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, nu este multumit de decizia de majorare a lefurilor profesorilor cu 50%. Plata acestor salarii ar însemna un efort bugetar echivalent cu tot bugetul de cheltuieli al Ministerului Educatiei pe 2009, a declarat Adomnitei la Iasi, la deschiderea anului universitar. Ministrul sustine ca este nevoie de 1,2 miliarde de lei pentru marirea salariilor pâna la sfârsitul anului, si de aceeasi suma, în euro, pentru cresterea salariala din 2009.Photobucket

În aceste conditii, nici nu mai poate fi vorba de alte investitii în învatamânt. "Daca lucrurile ramân asa, pot sa va spun ca începând de anul viitor, spre tristetea domnilor rectori, nu vom mai repara, nu vom mai construi nimic. La fel se va întâmpla si cu scolile si cu gradinitele, si cu microbuzele", a precizat Adomnitei.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
Tariceanu, salarii, invatamant, Adomnitei, majorare, investitii, crestere, premier, cadre didactice, profesori
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro