Publicata pe 10.07.2008 15:30 | 3927 de afișări

Pe 16 iulie incepe Concursul de Titularizare in Invatamant

Examen Zeci de mii de candidati vor sa fie profesori

Cele mai cautate posturi: învatatori si educatori

Peste 50.000 de profesori si-ar dori sa prinda unul din cele 11.824 posturi titularizabile

16 iulie - ziua în care se va decide soarta profesorilor pentru înca un an

În mai putin de o saptamâna, profesorii vor intra si ei în focul examenelor. Pe 16 iulie, acestia vor participa la concursul national de titularizare. La nivelul tarii, 50.972 de profesori îsi vor masura fortele pentru a prinde unul din cele 64.609 de posturi vacante. Problema numarului scazut al posturilor titularizabile ramâne si în acest an: la nivelul tarii exista doar 11.824. Cele mai multe, 6.119, sunt în mediul urban, iar 5.705 sunt în mediul rural.

titularizare

Dupa aceste locuri râvnite de multi dintre profesori, pentru ca le asigura un loc de munca stabil, pâna la pensionare, si îi scapa de stresul anual al examenului de titularizare, candidatii mai au o optiune cât de cât fiabila. Aproximativ 20.000 de posturi netitularizabile complete îi asteapta pe viitorii profesori. Restul catedrelor incomplete, de peste 32.000, vor presupune un efort în plus din partea profesorilor, pentru ca acestia vor trebui sa faca naveta între scoli, pentru a-si completa norma didactica.

Bataie mare pentru posturile de învatatori

În topul celor mai cautate posturi se situeaza cele de învatatori si institutori (7.923 de candidati), educatori (6.082) si profesori de limba româna (4.781). La fel de cautate sunt catedrele de educatie fizica si sport (3.569) si de limba engleza (3.330). La polul opus, exista si discipline la care de-abia s-a înscris câte un candidat. Printre joburile cele mai putin dorite de candidati se numara geologia, limbile slovaca si croata, istoria maghiarilor, transportul aeronautic sau feroviar si maistrii în cinema sau televiziune.

În judetele-pilot, profesorii dau concurs direct la scoala

În opt judete ale tarii, profesorii sunt chiar în aceste zile în focurile examenelor. Braila, Cluj, Dolj, Harghita, Iasi, Neamt, Sibiu si Satu Mare sunt judetele în care, din 2005, candidatii la un post de profesor sustin examenul de titularizare la nivelul scolii sau al unor centre de examen, subiectele fiind realizate de respectivele unitati de învatamânt. În aceste judete, s-au înscris la concurs peste 17.000 de candidati, acestia având la dispozitie 15.184 de posturi, din care doar 2.885 titularizabile. În majoritatea judetelor, rezultatele finale vor fi afisate saptamâna viitoare. Astazi, Ministerul Educatiei ar trebui sa finalizeze situatia numarului de candidati înscrisi la examen.

Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi afisate pe 25 iulie.

Calendarul titularizarii

  • 16 iulie – desfasurarea concursului
  • 25 iulie – afisarea rezultatelor finale
  • 28-29 iulie – depunerea si verificarea optiunilor pentru repartizarea computerizata a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7
  • 30 iulie - repartizarea computerizata
  • 31 iulie – emiterea si comunicarea deciziilor de numireSursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
titularizare, concurs, invatamant, posturi, invatatori, profesori, educatoare, judete pilot, Calendarul titularizarii
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro