Imaginaţi-vă o lume detaşată de patimi politice, imaginaţi-vă că vă puteţi priviţi aproapele fără să-l treceţi prin filtrul subiectivismului generat de apartenenţa lui politică.
El nu este decât un om ca şi tine, este, poate, colegul tău, vecinul tău, cel care scrie pe o reţea de socializare, omul pe care l-ai văzut la televizor, i-ai ascultat opinia, chiar nu ai fost de acord cu el, dar îl respecţi şi-ţi spui: „ interesant că unii gândesc diferit de mine”.
Imaginaţi-vă că o schimbare politică nu este decât un exerciţiu democratic, iar cei care au câştigat puterea sunt acolo numai pentru a ne asigura o viaţă mai bună, imaginaţi-vă că aveţi încredere în ei, iar ei nu vă vor înşela aşteptările.
Imaginaţi-vă că deschideţi televizorul şi nu sunteţi agresaţi de talk-show-uri în care se încearcă cu disperare să ţi se inducă ce este bine şi ce nu, de parcă ai fi în faţa unor psihiatri care-ţi administrează un tratament pentru deficienţe mintale ori pentru că ai dificultăţi în a percepe realitatea.
Imaginaţi-vă o societate structurată pe competenţe în care fiecare membru îşi cunoaşte precis rolul şi locul şi nu blochează matricea sistemului de valori.
Imaginaţi-vă că oamenii politici conştientizează importanţa şcolii în societate şi îi acordă sprijinul total pentru a-şi duce la îndeplinire principala menire... EDUCAŢIA! Educaţiei i se pot atribui multe definiţii, dar prin simplificare toate converg către dezvoltarea personalităţii umane.
Imaginaţi-vă că aveţi puterea să obţineţi toate acestea şi ce e cel mai important că vi le doriţi şi, dacă vi le doriţi, spuneţi-vă în gând: „am rămas un om bun... nu m-au învins!”
Imaginaţi-vă!
Prof. Cătălin Osiceanu