Publicata pe 07.04.2008 10:00 | 2666 de afișări

Parintii si profesorii acuza Ministerul Educatiei ca a elaborat subiecte dificile pentru bacalaureat

 Subiectele prea dificile la bacalaureat vor crea discriminari si nu vor oferi elevilor sanse egale pentru promovarea examenului. Mesajul vine de la Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Învatamântul Preuniversitar, care i-au trimis o scrisoare ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei.

În scrisoare, ministerului i se reproseaza faptul ca variantele de subiecte pentru examenul de bacalaureat sunt prea dificile. Semnatarii scrisorii sustin ca, din motive de propaganda electorala, ministrul Educatiei este pe cale sa mai transforme înca o generatie de elevi într-una de sacrificiu, doar din dorinta de a aduce schimbari în educatie. Acestia îi solicita sa revina la subiecte cu acelasi grad de dificultate ca cele de anul trecut, pentru a le da o sansa elevilor sa ia bacalaureatul.

Potrivit profesorilor si parintilor, învatamântul de stat este unul mediu si nu de elita, prin urmare si subiectele trebuie sa fie de nivel mediu. Semnatarii îi cer lui Adomnitei sa introduca de anul viitor mai multe tipuri de bacalaureat, pe grade de dificultate: unul pentru elevii care vor sa ramâna cu 12 clase, unul pentru cei care vor sa urmeze scolile postliceale si unul pentru cei care doresc sa urmeze o facultate.

Ministerul Educatiei a publicat pe internet la sfârsitul lunii februarie, subiectele pentru probele scrise ale bacalaureatului. În data de 11 aprilie va fi publicata varianta finala a acestora. Daca anul trecut, Ministerul Educatiei a postat pe internet câte 100 de variante de subiecte pentru fiecare disciplina, de data aceasta a postat câte 300 de subiecte pentru fiecare disciplina, câte o suta pentru fiecare grad de dificultate, respectiv usor, mediu si foarte greu. În ziua examenului, din cele 300 de subiecte vor fi extrase trei, care vor forma o varianta.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro