Publicata pe 08.04.2008 08:00 | 2682 de afișări

OPT STATE UE SUNT DATE IN JUDECATA PENTRU DIPLOMELE ROMANILOR

 Romanii si bulgarii trebuie sa suporte proceduri birocratice necesare de echivalare a diplomelor, din cauza nerecunoasterii acestora de opt state europene.

Comisia Europeana a decis sa prezinte in fata Curtii Europene de Justitie cazul a opt state membre UE (Austria, Belgia, Cipru, Franta, Grecia, Irlanda, Luxemburg si Spania) care nu recunosc pregatirea profesionala a cetatenilor din Romania si Bulgaria.

Aceste opt state nu au prezentat Comisiei masurile luate pentru a implementa Directiva 2006/100/EC, care aduce la zi lista de calificari ce beneficiaza de recunoastere automata, completind-o cu acele calificari similare obtinute in si . Termenul limita pentru implimentarea directivei era 1 ianuarie 2007, data aderarii celor doua state la UE, iar statele in cauza nu au adoptat masurile necesare. Publicitate

Din cauza aceasta, romanii si bulgarii care doresc sa lucreze in cele opt tari trebuie sa suporte proceduri birocratice nenecesare si foarte lungi, inainte de a-si putea exercita meseria, arata un comunicat al Comisiei.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro