Publicata pe 01.08.2016 17:04 | 10695 de afișări

Contestatiile nu vor mai fi conditionate de pragul de 0,5 puncte

„Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, sa renuntam la reglementarea de a limita sansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, daca nu este egal, sau nu depaseste 0,5 puncte”, a scris Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru,  pe Facebook, vineri, anuntând totodata ca va avea loc un dialog public pentru a stabilirea metodologiile de examen pentru anul scolar care urmeaza.

„La finalul lunii august, dupa un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul scolar 2016 - 2017, care sa aduca o abordare sistemica pentru toate concursurile si examenele nationale, nu doar pentru cel de Bacalaureat.

Îmi doresc ca efortul sa fie recunoscut si orice punctaj sa poata fi îmbunatatit, daca e cazul, în favoarea elevului”, mai scrie reprezentantul Ministerului.

Presedintele elevilor, plângere în contencios administrativ

Decizia ministrului Educatiei vine dupa ce pe 16 iulie presedintele Consiliului National (CNE), Horia Onita, a declarat ca vrea sa depuna o plângere în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat, potrivit caruia o nota nu poate fi modificata în urma contestatiei decât daca între prima nota si a doua nu exista o diferenta de cel putin 0,5 puncte.

Nemultumirea presedintelui CNE, Horia Onita, proaspat candidat la Baclaureat, este ca, desi în urma contestatiei la Limba si literatura româna, nota i-a fost modificata de evaluatori de la 9,25 la 9,60, nota finala a ramas tot 9,25. 

„În acest sens, ma consider vatamat în drepturi si voi chema în judecata Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice pentru ca au refuzat sa îmi admita contestatia, în mod vadit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toti cei care vor sa se alature acestui demers sa îmi spuna, am auzit ca sunt deja”, a scris presedintele CNE, Horia Onita pe Facebook.

Si expertii în educatie au reactionat

Presedinta Asociatiei Roi, Simona David-Crisbasanu, considera ca nemodificarea unei note dupa contestatii, pentru ca diferenta dintre prima nota si nota de dupa contestatii nu depaseste pragul de 0,5, este nedreapta.

„Eu sustin, din partea Asociatiei ROI, eliminarea articolului respectiv, pentru ca perpetueaza nedreptatea în sistem, în conditiile în care notele sunt importante pentru continuarea studiilor (la liceu, la universitate)”, a spus pentru „Adevarul”, Simona David-Crisbasanu.



Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro