Publicata pe 24.06.2008 14:00 | 2192 de afișări

Stiri Video Bac Ziua a Doua.

Taxa de protocol contra nota de la bacalaureat

În timp ce unii învata serios pentru a-si asigura succesul la bacalaureat, pentru altii exista o varianta mult mai simpla, dar aproape la fel de sigura. Este numita taxa de protocol sau, mai simplu, spaga. Taxa difera de la un liceu la altul, în functie de valoarea scolii, dar si de serviciile oferite: indulgenta la copiat, o nota de trecere sau chiar rezultate care te trimit direct în facultate. Aceasta pare a asigura, în unele cazuri, bunavointa profesorului si uneori chiar sprijinul lui. O ancheta a departamentului de investigatii Realitatea - Catavencu a aratat acest lucru. Taxa de protocol e un secret bine pazit, dar cine are nevoie, gaseste întotdeauna un binevoitor care sa-l îndrume unde trebuie. Elevii de la Seminarul Teologic Bucuresti spun ca au strâns banii (600 lei de elev) înca din iarna. La Liceul Postal numarul 13 PTTR din Bucuresti, suma e mai modesta, dar si rezultatele se vad mai târziu. Elevii se descurca la oral cum pot, dar intra fara emotii la scris. Cu cât scade suma, scad si pretentiile. La fostul liceu Industrial nr. 2, elevii nu cer prea multe în schimbul celor câteva zeci de lei cu care contribuie la taxa de protocol.

Bacalaureat cu bune si rele

Niciun an fara scandal la examenul de bacalaureat! Subiectele pentru prima proba de la bac au aparut din nou pe internet inainte de proba orala la limba si literatura romana. Pregatiti sau nu pentru examen ramane de vazut. Pana una-alta, elevii au dovedit ca au studiat foarte bine tendintele. vestimentare bineinteles. Florin Busuioc: Pe vremea mea chiar se învata carte Florin Busuioc a dat Bacul acum 28 de ani, dar asta nu-l împiedica sa-si aduca aminte cum se învata pe vremea aia.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
stiri, bac, video, spaga, protocol, Florin Busuioc,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro