Publicata pe 20.02.2015 22:18 | 2559 de afișări

Finantare pentru profesorii care stimuleaza interesul elevilor pentru stiinte

Fondul Stiintescu finanteaza profesorii de gimnaziu sa dezvolte proiecte care stimuleaza pasiunea elevilor pentru stiintele exacte. Fondul se adreseaza profesorilor de matematica, fizica, chimie, biologie si informatica din sectoarele 2, 3, 4 si 6 din Bucuresti si ofera finantari în valoare totala de 120.000 de lei. Dezvoltat în parteneriat de BRD – Groupe Société Générale, Romanian-American Foundation si Fundatia Comunitara Bucuresti, Fondul Stiintescu este sprijinit de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Valoarea unui proiect pentru unul din obiectele de studiu poate fi între 5.000 si 10.000 de lei. Proiectele interdisciplinare sunt încurajate sa participe, primind puncte suplimentare în evaluare si un buget suplimentar (multiplu de 5.000 si 10.000 de lei, în functie de numarul disciplinelor implicate).

Perioada de primire a propunerilor de proiecte este între 20 februarie si 19 martie 2015, ora 23:59. În acest interval, Fundatia Comunitara Bucuresti organizeaza prezentari în scoli si zile de consultanta pentru cei interesati. Pentru a fi inclusi în procesul de selectie, profesorii completeaza un formular online, disponibil pe www.bucuresti.stiintescu.ro. Un juriu independent, format din persoane cu experienta în diverse domenii corelate cu stiintele exacte, va alege proiectele care corespund criteriilor de selectie. Juriul va fi prezentat pe site înainte de expirarea termenului-limita de depunere a aplicatiilor.

key_visual_stiintescu

Proiectele câstigatoare vor fi facute publice pâna la 20 aprilie, finantarile urmând sa fie acordate pâna la sfârsitul lunii aprilie, astfel încât proiectele sa poata fi puse în practica în perioada 20 aprilie – 31 iulie 2015.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile online pe www.bucuresti.stiintescu.ro.

Despre Fondul Stiintescu

Scopul fondului este sa finanteze proiecte care vizeaza cresterea interesului elevilor pentru stiintele exacte. Proiectele si initiativele finantate au ca tema centrala implicarea activa a elevilor. Fondul Stiintescu sustine abordarea învatarii stiintelor exacte pornind chiar de la baza – elevii si profesorii. Ne propunem sa investim în profesori, pentru ca acestia pot propaga schimbarea în timp, catre mai multe generatii de elevi. Cu Fondul Stiintescu, profesorii selectati sunt sprijiniti financiar sa fie mai buni. Cautam profesori care sunt deschisi sa schimbe modul în care elevii, mai ales cei cu rezultate medii, privesc stiintele. Îi ajutam sa îsi puna proiectele în practica si le promovam exemplul.

Fondul Stiintescu este sustinut de Romanian-American Foundation si în orasele Cluj, Iasi si Sibiu, unde vor fi lansate competitii similare de proiecte, gestionate de fundatiile comunitare locale.

BRD – Groupe Société Générale considera ca cea mai importanta investitie în dezvoltarea sustenabila a României si în cresterea competitivitatii ei este investitia în educatie. Pentru a avea o educatie de calitate este decisiv sa avem profesori bine pregatiti, motivati si care au la dispozitie instrumente si tehnologii moderne de predare. Sustinem programele care fac profesorii mai buni, atât prin prisma competentelor si abilitatilor, dar si a instrumentelor care sa îi ajute sa inspire, sa formeze gândirea critica si sa îi pregateasca pe elevi pentru viata si cariera. BRD este cea de-a doua banca din România dupa totalul activelor, are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 860 de unitati.

Romanian-American Foundation urmareste consolidarea economiei de piata si a unei societati democratice pentru toate categoriile de polulatie din România, investind în programe care au ca scop revitalizarea economiei rurale, promovarea inovatiei tehnologice si stimularea implicarii civice. Alaturi de partenerii nostri dezvoltam programe care sa cultive interesul tinerilor pentru educatia STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica) si sa îi încurajeze pe cât mai multi sa aleaga o cariera în domeniul tehnologiei si inovatiei.

Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati în care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane individuale, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii împreuna în comunitati. În trei ani de activitate, organizatia a finantat peste 100 de proiecte cu peste 500.000 lei. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a înfiintat în 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara.

DESPRE AUTOR:

?FLORIN GHINDA

Co-Fondator RomâniaPozitiva.ro, Florin este educator de emotie si gândire pozitiva. Florin sustine acest demers prin programele sale de training si prin platforma de informatie si educatie pozitiva www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 12 ani de experienta ca trainer pentru circa 4000 de participanti, iar domeniile de expertiza includ: "solution thinking" (gândire pozitiva aplicata pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare si selectie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, miscare în aer liber, muzica, uneori chiar clasica si indiana. Motivatia principala a lui Florin este dorinta de a schimba lucrurile în Bine în România si încrederea ca asta se poate.



Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
Fondul Stintifescu, finantare, profesori, stiinte, ISMB, proiect finantare, invatamant,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro