Publicata pe 24.10.2012 18:19 | 6370 de afișări

LUMINA MATH 2012 - ultimele zile in care te poti inscrie online

Regulament

CONCURSUL NATIONAL DE MATEMATICA LUMINA MATH

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI DESFASURARE 2012

Concursul National Lumina Math 2012 consta intr-un test grila alcatuit din probleme cu grade diferite de dificultate, fiecare avand 5 variante de raspuns. Fiecare problema are un singur raspuns corect. Subiectele sunt grupate pe clase astfel: clasele primare II-IV si clasele gimnaziale V-VIII. Concursul se desfasoara la aceeasi data pentru toate clasele.

1. Calendar :

17 Septembrie - 27 Octombrie - Inregistrarea elevilor online pe website-ul www.luminamath.ro

15 Noiembrie - Desfasurarea etapei locale a concursului - intre orele 10-12

15 Decembrie - Desfasurarea etapei nationale a concursului intre orele 14-16

2. Metoda de inregistrare

Elevi : Pentru a putea participa la concurs elevii trebuie sa se adreseze profesorului organizator de la nivelul scolii. Acesta va colecta taxa de inscriere si se va ocupa de inregistrarea datelor corespunzatoare pe site. 
Inscrierile se incheie pe data de 27.10 2012, la ora 17.00 si dupa aceasta data nu se mai admit modificari ale datelor introduse de dumneavoastra (numele scolii sau cel al elevilor participanti). In cazul in care alti elevi fata de cei inscrisi deja, doresc sa participle la concurs dupa data limita, trebuie sa luati legatura cu reprezentantul de la nivelul judetului. Atentie! Nu se admit inlocuiri ale elevilor ! 

Profesori : Pentru a putea organiza concursul in scoala dumneavoastra accesati link-ul de pe pagina principala a website-ului www.luminamath.ro, care va va directiona catre formularul de inregistrare. Dupa completarea acestuia organizatorul concursului de la nivelul judetului va valida contul astfel creat iar dumneavoastra veti primi un username si o parola pe adresa de mail cu care v-ati inregistrat. 
Dupa aceasta veti putea face inregistrari ale elevilor dumneavoastra.

Atentie ! Pentru prima etapa se pot inregistra profesorii si invatatorii care au cel putin 15 elevi sub indrumare.

3. Etapele concursului

Etapa locala : Se va desfasura in orice scoala la nivel de judet, unde exista un profesor organizator indrumator la nivel de scoala. Subiectele si foile de raspuns  se vor trimite sigilate  prin posta catre scoli, urmand ca dupa desfasurarea concursului foile de raspuns precum si asezarea elevilor in banci si lista de prezenta, sa fie trimise prin posta sigilate pentru corectura catre sediul Lumina Institutii de Invatamant.

Subiectele primei etape de concurs vor avea un grad de dificultate mediu, urmand ca doar 15% din elevii participanti in ordinea punctajului obtinut la nivel de judet sa treaca mai departe la etapa nationala a concursului.

Etapa nationala : se va desfasura in centrele de examinare desemnate de catre inspectorul de matematica din fiecare judet.

In ambele etape concursul consta intr-un test grila alcatuit din probleme cu grade diferite de dificultate, fiecare avand 5 variante de raspuns. Fiecare problema are un singur raspuns corect. Vor exista 2 brosuri cu subiecte, una pentru clasele II-IV si una pentru clasele V-VIII.

Subiectele pentru ambele etape vor consta in 30 de probleme grila pentru clasele II-IV si 40 de probleme grila pentru clasele V-VIII.

4. Acordarea punctajului

Formula de calcul a punctajului final este:

pentru clasele V-VIII:
P = 20(oficiu) + 2 x NRC - 0.5 x NRG

si

pentru clasele  II-IV:
P = 25(oficiu) + 2.5 x NRC - 0.5 x NRG

unde NRC - numarul de raspunsuri corecte
         NRG - numarul de raspunsuri gresite

Intrebarile fara raspuns nu se puncteaza, dar nici nu se depuncteaza.

La inceputul concursului, se recomanda participantilor sa verifice daca brosura cu subiecte este completa si nu contine erori (de tiparire, de publicare), acestea trebuind sa fie aduse la cunostinta supraveghetorului. Acesta va oferi participantului o noua brosura si o va anula pe cea gresita.

Elevii trebuie sa completeze foaia de concurs, iar pentru completare se va folosi numai creionul. Trebuie sa bifeze raspunsurile pe foaia de raspunsuri. Participantii trebuie sa fie foarte atenti cand bifeaza pe foaia de raspunsuri tipul lucrarii (A sau B).

Fiecarei intrebari ii corespunde  un singur raspuns corect, care trebuie marcat in sectiunea de "Raspunsuri", in cerculetul cu litera raspunsului corect, din dreptul numarului intrebarii respective. Daca la aceeasi intrebare sunt marcate 2 sau mai multe alternative, ea va fi considerata gresita, chiar daca una dintre ele este cea corecta.

In cazul in care elevii marcheaza gresit un raspuns pe foaia de raspunsuri este foarte important sa stearga cu atentie orice urma inainte de a marca o alta varianta.

In cazul egalitatii de puncte intre mai multe lucrari, premiile vor fi acordate dupa urmatoarele criterii: a) numarul mai mare de raspunsuri corecte b) gradul de dificultate ale problemelor rezolvate.

In cazul in care mai multi elevi obtin 100 de puncte la etapa locala, toti se vor califica pentru etapa nationala a concursului.

5. Durata concursului

Durata concursului este de 2 ore. Participantii nu pot parasi sala de concurs in prima ora si in ultimele 15 minute ale concursului. Cei care termina dupa prima ora pot preda lucrarea si iesi din concurs. Cei care au iesit nu mai pot reveni in sala pentru a continua concursul. Cand supraveghetorul anunta sfarsitul concursului participantii trebuie sa astepte strangerea lucrarilor.

Avand in vedere ca timpul mediu alocat este de 3-4 min/ intrebare, participantii sunt sfatuiti sa il foloseasca eficient.

6. Premii

In urma etapei locale, diplomele se acorda dupa urmatorul punctaj:
95-100 de puncte - Premiul I

90-95 de puncte - Premiul II

80-90 de puncte - Premiul III

70-80 de puncte - Mentiune

Toti elevii vor primi diploma de participare, iar premiantii diploma de merit.

La etapa nationala, premiile se acorda dupa urmatorul punctaj :


80-100 de puncte - Premiul I

70-80   de puncte - Premiul II

60-70   de puncte - Premiul III

50-60   de puncte - Mentiune


Premii in bani - pentru primele trei locuri din clasament corespunzator fiecarei clase :

Locul I - 100RON

Locul II - 75RON

Locul III - 50 RON.

Excursie in Turcia in perioada 17-20 Aprilie 2013

- pentru elevii claselor II-VIII -

in perioada 17-20 Aprilie 2013, primul elev din fiecare categorie, pe judet, in care sunt inscrisi minim 400 de participanti, va castiga o excursie in Turcia-Istanbul. Daca intr-un judet, numarul copiilor inscrisi este mai mare de 400, inca un copil va primi ca premiu o excursie in Turcia, pentru fiecare multiplu de 400.


Tabara nationala in perioada Iulie/August 2013

- pentru elevii claselor II-VIII -

primul elev din fiecare categorie/judet, dupa castigatorii excursiei in Turcia, in judetele unde este cazul.

7. Corectarea lucrarilor

Completarea corecta a foii de raspuns face parte din joc. Calculatorul poate sa nu recunoasca semnele facute cu alte simboluri (cruciulite, liniute, puncte etc.) sau cu alte instrumente de scris în afara de creion. Foile de raspuns nu trebuie sa prezinte pete sau stersaturi.

Supravegherea in clase trebuie sa asigure un climat de lucru individual. Calculatorul semnaleaza situatiile in care lucrarea nu a fost realizata individual, concurentii fiind in acest caz eliminati de la etapa ulterioara a concursului.

Fisele elevilor se trimit de catre profesorul responsabil, in ziua concursului, pe adresa Lumina Institutii de Ivatamant. Corectarea raspunsurilor se face computerizat, asigurand calcularea impartiala punctajelor si stabilirea clasamentelor.

Rezultatele si clasamentele pentru fiecare etapa vor fi afisate pe website-ul oficial www.luminamath.ro si de asemenea elevii vor putea vedea raportul individual al lucrarii lor.

In data de 22 Noiembrie se vor afisa rapoartele individuale ale lucrarilor elevilor, online, si in perioada 22-23 Noiembrie se pot depune contestatii. Pe 25 Noiembrie se va afisa clasamentul final si elevii care au trecut mai departe la etapa nationala ce va avea loc pe 15 Decembrie. In data de 20 Decembrie se vor afisa rapoartele individuale ale lucrarilor elevilor online, si in perioada 20-21 Decembrie se pot depune contestatii. Pe 23 Decembrie se va afisa clasamentul final si castigatorii concursului Lumina Math.

8. Baraj

In cazul egalitatii de puncte intre mai multe lucrari, premiile vor fi acordate  elevului care a obtinut un coeficient mai mare. Coeficientul este format din : numarul total de raspunsuri corecte, numarul total de raspunsuri corecte la probleme cu un grad foarte inalt de dificultate, numarul total de raspunsuri corecte la probleme cu un grad de dificultate avansata, numarul total de raspunsuri corecte la probleme cu un grad de dificultate medie si numarul total de raspunsuri corecte la probleme cu un grad de dificultate usoara.

Exemplu : 3704040920

Unde: 37 - nr. total de raspunsuri corecte

         04- nr. total de raspunsuri corecte la problemele cu un grad de dificultate foarte inalt

         04 -nr. total de rasp corecte la problemele cu un grad de dificultate avansat

         09- nr. Total de raspunsuri corecte la problemele cu un grad de dificultate medie

         20 - nr. total de raspunsuri corecte la problemele cu un grad de dificultate usoara

9. Taxa de participare.

Taxa de participare este de 20 RON, si se achita o singura data.

Candidatii care s-au inscris la concurs dar nu se prezinta, nu pot cere returnarea taxei de inscriere.

Acest regulament este valabil pentru fiecare din cele doua etape ale Concursului National de Matematica Lumina Math 2012. Orice modificari ale prezentului regulament vor fi aduse in timp util la cunostinta scolilor participante



Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
LUMINA MATH 2012 regulament, LUMINA MATH 2012 calendar,LUMINA MATH 2012, Metoda de inregistrare, Etapele concursului, Acordarea punctajului,Durata concursului, premii,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro