CONCURSUL NATIONAL ”EVALUARE IN EDUCATIE LA MATEMATICA– NASTASESCU”
in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) si Academia Romana
Pentru ELEVI!
Inveti bine? Evalueaza-te si castigi si PREMII de nota 10!
Noutatea acestor evaluari nationale in educatie consta in faptul ca iti da posibilitatea sa-ti verifici cunostintele pe etape de parcurgere a materiei, in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene si competitii (evaluari si teze nationale, bacalaureat, admiterea la facultate, inscrierea la universitatile din strainatate).
O astfel de evaluare periodica asigura o asimilare ritmica a materiei, precum si o achizitie de competente la un nivel corespunzator pentru finalitatile urmarite de fiecare elev.
PREMII: burse de studiu,
laptop-uri, aparate foto digitale, aparate
MP4 player, diplome semnate de Ministerul Educatiei si Academia Romana, medalii.
In atentia prof. de MATEMATICA!
Va invitam sa luati parte in calitate de Centru de Evaluare (Administrator de Test – Organizator Principal) in cadrul proiectului de evaluare nationala continua in educatie, proiect organizat de Fundatia de Evaluare in Educatie in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si sub egida Academiei Romane.
Prin aceste evaluari periodice urmarim competentele atinse de elevi pe parcursul derularii activitatii scolare. Derularea acestor evaluari nationale continue in educatie le da elevilor posibilitatea sa-si verifice cunostintele pe etape de parcurgere a materiei, in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene (evaluarea nationala la clasa a IV-a, teze nationale, bacalaureat, admiterea la facultate, inscrierea la universitatile din strainatate).
Toti profesorii implicati in acest proiect (directori, administratori de test, evaluatori, supraveghetori etc.), vor primi diplome semnate de Ministerul Educatiei, Ceretarii, Tineretului si Sportului, diplome care se puncteaza la dosarele de gradatie si de merit.
Directiile de colaborare, detaliile organizarii si desfasurarii centrului de evaluare sunt cuprinse in Procedura Administratorului de Test (A.T.). La solicitarea dvs., in functie de interesul derularii acestui proiect de evaluare, veti primi procedura A.T. precum si toate informatiile necesare. Asteptam in acest sens solicitarea dvs. si speram in utilitatea derularii acestor evaluari in unitatea dvs.
Prezentare generala "EVALUARE IN EDUCATIE" <www.evaluareineducatie.ro>
Alaturi de si integrate in procesul educational, Fundatia de Evaluare in Educatie asigura proiectia, organizarea si desfasurarea evaluarilor nationale in educatie in mediul preuniversitar (clasele II-XII).
FOARTE IMPORTANT! Toate proiectele derulate beneficiaza de parteneriatul cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si se desfasoara sub egida Academiei Romane.
Din protocolul incheiat care reglementeaza directiile educationale si administrative de colaborare, aducem in atentie:
* Respectarea in totalitate a programei scolare, respectiv a curriculum-ului disciplinei evaluate;
* Cadrele didactice implicate in evaluarile in educatie sunt specialisti in educatie, formare si in ceea ce priveste expertiza in elaborarea materialului stiintific (programe evaluare, baterii de teste, obiective, cerinte, instrumente si metode de evaluare);
* MECTS recunoaste diplomele emise in cadrul acestor forme de evaluare la dosarul profesional, de gradatie, salariu si merit, al cadrelor didactice implicate, conform ordinelor de ministru in vigoare si directivelor MECTS (diplomele sunt semnate si de inspectorul de specialitate din MECTS).
Evaluarile nationale in educatie pe care le propunem au ca obiectiv general evaluarea continua intr-un mediu extern, distinct de cel al scolii in care invata elevul zi de zi-evaluare la nivel de clasa la disciplinele prevazute in curriculum-ul scolar.
Obiectivele specifice sunt de:
- evaluare formativa continua la nivel national;
- verificare a cunostintelor pe etape de parcurgere a materiei;
- structurare a informatiilor si a cunostintelor, competentelor si abilitatilor dezvoltate;
- promovare a ideilor de competitie si performanta a studiului;
- dezvoltare a cadrului pentru activitatile de consiliere scolara si profesionala.
Prin aceste evaluari periodice urmarim competentele atinse de elevi pe parcursul derularii activitatii scolare.
Derularea acestor evaluari nationale le da elevilor posibilitatea sa-si verifice cunostintele pe etape de parcurgere a materiei, in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele concursuri, examene si competitii.
O astfel de evaluare periodica asigura o asimilare ritmica a materiei precum si o dezvoltare de competente la un nivel corespunzator pentru fiecare elev. In acest fel se diminueaza riscul de a se acumula goluri in cunostinte si se pot identifica din timp masuri de recuperare a materiei.
Se poate realiza astfel un prim pas in evaluarea continua, evaluare sosita dintr-o sursa exterioara scolii, prin care elevul isi poate afla gradul de asimilare a cunostintelor si deprinderilor, care nu se substituie insa, evaluarii de la clasa, tezelor unice, examenelor scolare sau altor activitati didactice.
Pentru mai multe detalii sau inscrierea in cadrul proiectului, va rugam sa accesati site-ul: www.evaluareineducatie.ro si sa contactati Fundatia de Evaluare in Educatie.
REGULAMENT DESFASURARE / ETAPE EVALUARE / SUBIECTE SI BAREME / PREMII