Publicata pe 25.04.2008 08:18 | 3267 de afișări

Modele de subiecte pentru probele orale au fost postate pe internet

Ministerul Educatiei a publicat, ieri, pe internet, modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat 2008. La adresa subiecte2008.edu.ro, elevii care vor sustine examenul de bacalureat în aceasta vara pot gasi modelele de subiecte. Ministerul Educatiei a realizat între 50 si 100 de itemi pentru proba de limba si literatura româna, limba si literatura materna (croata, germana, sârba, slovaca, turca si ucraineana) si pentru limbile moderne (engleza, franceza, germana, greaca, italiana, rusa si spaniola).

Pe lânga modele de subiecte, elevii pot gasi afisate si câteva precizari metodologice privind modul de abordare a textului si baremele de evaluare. Candidatii care s-au înscris la examen trebuie sa stie ca probele orale sunt eliminatorii si nu pot fi contestate si ca vor promova doar daca vor obtine minimum nota 5. Ei vor fi examinati în prezenta a cel putin trei candidati, de catre doi profesori. Acestia le pot adresa întrebari suplimentare, fata de cerinta textului si vor puncta raspunsurile cu note cuprinse între 1 si 10.

Notele elevilor se vor rotunji la cel mai apropiat întreg, adica: daca elevul va obtine nota 9,20, nota sa finala va fi 9, iar daca va obtine nota 9,60, nota sa finala va fi 10. Probele orale ale examenului sunt programate pentru 23-26 iunie, astfel: pe 23-24 iunie elevii vor sustine proba orala la limba si literatura româna, pe 24-25 proba orala la limba si literatura materna, iar pe 25-26 proba la limbile moderne. (E.L.)


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
subiecte2008, bacalaureat, subiecte, proba orala, variante, examen, 2008, edu, itemi, limba, literatura romana, materna, croata, germana, ucrainiana, engleza, franceza, bareme, evaluare, nota, ministerul educatiei, vara
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro