Publicata pe 21.06.2008 10:30 | 2024 de afișări

Bacalaureat fara... spaga?

MECT îi ameninta cu închisoarea pe spagarii de la bacalaureat. Ministerul Educatiei spune raspicat: cine nu respecta legile la bacalaureat, este dat pe mâna politiei sau este sanctionat drastic. Reprezentantii ministerului atrag din nou atentia ca este interzisa strângerea de bani de la elevi, parinti sau de la rudele acestora pentru favorizarea elevilor la examen. Persoanele care sunt prinse ca strâng bani pentru bacalaureat risca sanctiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale.

examen

De asemenea, reprezentantii MECT afirma ca profesorii care, pe perioada examenului, dau elevilor raspunsurile la subiecte, înlocuiesc sau falsifica lucrarile candidatilor sau sunt neglijenti în respectarea metodologiei de examen, vor fi sanctionati în conformitatea cu prevederile Codului Penal. MECT atrage atentia tuturor celor implicati ca va aplica întocmai toate sanctiunile pe care le are la dispozitie, în cazul în care va fi constatata prejudicierea examenului de bacalaureat”. Profesorii care vor da note cu 1,5 puncte mai mari sau mai mici elevilor, risca sa primeasca observatii scrise si avertismente sau chiar sa li se desfaca disciplinar contractul de munca. Pe data de 23 iunie absolventii de liceu vor sustine prima proba orala a examenului, iar pe 27 iunie vor începe probele scrise, urmând ca pe 9 iulie elevii sa afle rezultatele finale, dupa contestatii.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
Ultimele vizite

Bacalaureat fara... spaga?

mect, închisoare, spagari, bacalaureat
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro