Publicata pe 19.04.2008 22:47 | 2080 de afișări

Basescu: Universitatile s-au transformat în fabrici de diplome

 Prezent la Congresul Studentilor din România, presedintele Traian Basescu s-a aratat îngrijorat fata de sistemul de educatie din învatamântul superior. Presedintele a motivat ca una dintre realitatile îngrijoratoare este faptul ca mediul universitar nu a facut nici un progres timp de 18 ani. Mai mult, relateaza Realitatea TV, seful statului a declarat ca toate universitatile fac doctori de parca ar fi tiparnite si a comparat institutiile din învatamântul superior cu niste fabrici de diplome.

"Constat deprecierea continua a sistemului de educatie românesc din 90 si pâna acum. Acest sistem nu a fost niciodata în progres în ultimii 18 ani. Cele 28 de modificari ale legii educatiei au marcat profund si calitatea educatiei si sansele absolventilor în societatea româneasca si cea europeana", a declarat Traian Basescu.

"România nu are nici o universitate în primele 500 de universitati ale lumii, dupa cum arata clasamentul Shanghai. Privind în clasamentele europene, nici aici România nu are o reprezentare în primele 100", a mai spus presedintele.

"În momentul de fata singura solutie viabila pentru progresul societatii românesti este un mediu competitiv. (...) Altfel, România va ramâne un furnizor de forta de munca necalificata sau un furnizor de munca slab calificata. Aceasta este media absolventilor structurilor de educatie din România. Suntem o tara care furnizeaza pe piata fortei de munca din Europa forta de munca necalificata", a atentionat presedintele.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
Congresul,studentilor,romania,basescu,fabrici,presedintele,diplome,universitati,europene,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro