Publicata pe 25.07.2008 11:10 | 2176 de afișări

Bacalaureatul se va sustine în universitati

Rectorii vor sa mute bacalaureatul în universitati

Ecaterina Andronescu intentioneaza sa „teleporteze” sute de mii de elevi în campusuri pe perioada examinarilor

Elevii care provin din mediul rural ar urma sa fie cazati în caminele studentesti

Photobucket

Propunere fantasmagorica din partea rectorilor: bacalaureatul nu trebuie sa mai aiba loc în licee ci în universitati. Ideea, fara precedent în istoria învatamântului din România, apartine presedintelui Consiliului National al Rectorilor (CNR), Ecaterina Andronescu, care viseaza ca, începând cu anul viitor, toti elevii înscrisi la bacalaureat sa fie adusi în campusurile universitare, unde sa fie examinati si, dupa caz, cazati si hraniti. „Noi, universitatile, trebuie sa oferim ministerului varianta de a organiza bacalaureatul în universitati.

Sunt convinsa ca astfel vom avea o examinare scoasa de sub spectrul fraudarii. Universitatile au camine si nu cred ca vor fi probleme cu cazarea candidatilor”, a declarat, ieri, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei dezbateri organizate de Uniunea Nationala a Studentilor din România. Pentru a-si sustine teza, fostul ministru al Educatiei a dat exemplul competitiilor nationale ce se desfasoara la Universitatea „Politehnica” din Bucuresti si care, sustine domnia sa, nu au fost niciodata suspectate de furt. Doamna Andronescu ne-a spus ca a discutat si cu ceilalti rectori, astfel încât, în cel mai scurt timp, va înainta, în acest sens, un document oficial catre Ministerul Educatiei.

Mai mult, separat de respectiva propunere rectorul Universitatii Politehnica vrea ca CNR sa dezbata în luna septembrie modificarea formei de examinare la bac, astfel încât acestea sa se desfasoare sub forma de test grila, iar numarul probelor sa fie redus de la sapte la trei.

La rându-i, rectorul Universitatii din Bucuresti, Ioan Pânzaru, este de acord cu bizara propunere, aratându-se mai degraba dispus sa organizeze bacalaureatul în universitate decât sa renunte la ponderea respectivului examen în media de admitere la facultate: „Eu as rezona la ideea doamnei rector care propune o schimbare. Nu trebuie sa credem ca metodele vechi si verificate sunt întotdeauna cele mai bune”.

Ministerul Educatiei asteapta documentul oficial

În cazul în care ideea va fi pusa în practica, la sfârsitul studiilor liceale, peste 200.000 de elevi vor lua timp de doua saptamâni drumul catre cea mai apropiata universitate. Nimeni nu stie însa cum anume ar putea fi cazati cei care nu provin dintr-un oras în care se afla institutii de învatamânt superior, având în vedere ca deocamdata nu exista spatii suficiente, nici macar pentru studenti. De cealalta parte, Ministerul Educatiei asteapta propunerea oficiala din partea CNR, purtatorul de cuvânt al MECT, Mihaela Suciu, declarând ca aceasta va fi analizata de catre specialisti: „Nu avem, înca, o propunere oficiala care sa ne dea mai multe detalii. Asteptam sa vedem despre ce e vorba si apoi vom analiza oportunitatea implementarii unei asemenea idei. Propunerea ar putea fi stralucita dar exista posibilitatea sa nu-si gaseasca resorturi în realitate, din punctul de vedere al costurilor si resurselor umane”.



Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
bacalaureatul. bacul, facultati, propunere, rectori, Ecaterina Andronescu, elevi,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro