Publicata pe 02.12.2018 12:13 | 2533 de afișări

ACORD între Guvernul României şi Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ

Ţinând cont de faptul că, în acest moment, media procentului din P. I. B. alocat educaţiei din ţările membre ale U.E. este aproximativ 5,25%.

Apreciind că sistemul educaţional românesc, ca în orice ţară dezvoltată, este unul dintre sectoarele strategice de care depinde evoluţia economiei româneşti.

Având în vedere convingerea părţilor semnatare că o reformă reală a sistemului educaţional din România înseamnă regândirea curriculumului şi a modului de pregătire a resursei umane necesară pentru procesul instructiv-educativ.

Ţinând cont că atragerea către învăţământ a oamenilor cu vocaţie pentru această meserie este dependentă, în primul rând, de motivarea materială a acestora.

Având în vedere nevoia regândirii legislaţiei privind educaţia, condiţie esenţială pentru reformarea educaţiei din România.

Având în vedere nevoia regândirii legislaţiei privind educaţia, condiţie esenţială pentru reformarea educaţiei din România.

 Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
acord, sindicate, guvern, salarizare, 2019,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro