Publicata pe 28.02.2018 19:37 | 2872 de afișări

Corpul de Control al Ministrului: Vicii de procedură privind evaluarea unor inspectori generali. Ministrul Educației dispune efectuarea cercetării disciplinare.

 
Ministerul Educaţiei Naţionale a dispus anularea evaluărilor inspectorilor şcolari generali, inspectorilor generali adjuncţi şi a directorilor Caselor Corpului Didactic şi demararea cercetării disciplinare
 
Data publicării: 
28 Feb 2018
 
În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema „Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic’’, s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă.

Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare:

§  Au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014);
 
§  Din formularele utilizate în procesul de evaluare lipseşte rubrica de autoevaluare;
 
§  Totalul punctajului de pe unele fişe de evaluare a fost calculat greşit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menţinute sau nu în funcţia de conducere;
 
§  În alte cazuri, s-a ajuns la situaţii aberante în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte;
 
§  Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare.

Astfel, Ministrul Educaţiei Naţionale a dispus:

 
  1. Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic.
  2. Reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare.
  3. Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.
Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluaţi anual conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.
 
BIROUL DE COMUNICARE


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
men, corpul de control, inspectori generali,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro