Ministrul Educaţiei a dispus un control în toate şcolile din Bucureşti în care a întârziat salariul. Vom lua toate măsurile sa nu se mai întâmple acest lucru.
Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că a dispus un control în cele peste 60 de şcoli din Bucureşti în care a întârziat plata salariilor cadrelor didactice, scrie Agerpres. De asemenea, acesta a mai spus că va lua toate măsurile să nu se mai întâmple acest lucru.
"Ştiu că sunt câteva întârzieri salariale la câteva şcoli din Bucureşti. Salariile trebuiau date vineri şi se vor da doar astăzi, fapt pentru care am cerut inspectorului general de la nivelul Inspectoratului Şcolar Bucureşti să efectueze un control în toate acele unităţi şcolare. Sunt câteva zeci de şcoli - dar o zi contează foarte mult în viaţa fiecăruia şi nişte oameni care trebuiau să ia salariile vineri vor beneficia de acest drept astăzi şi mâine - şi să vedem cine se face vinovat de aceasta întârziere de doua zile, în aşa fel încât să luam măsuri pentru a nu mai avea aceasta situaţie. Discutăm de 6300 de şcoli cu personalitate juridică la nivel naţional, din acestea, în peste 60 de unităţi din Bucureşti nu s-au acordat salariile vineri, s-au dat astăzi. Ca să fim siguri că pe parcursul anului şcolar nu vom mai avea întârzieri, vom lua toate măsurile să nu se mai întâmple acest lucru. Şi îmi cer scuze de la colegii mei profesori, care au aşteptat banii vineri şi nu i-au primit decât astăzi. Sper să nu avem şi mâine întârzieri", a declarat Liviu Marian Pop.
Ministrul a spus ca este în contact permanent cu inspectorul general şcolar din Bucureşti pentru a nu mai avea situaţii de genul acesta.
Ce minunat e domnul ministru, ar spune unii…, ce grijă are domnia sa de colegii săi, profesori, ar spune alţii... Numai că lucrurile nu sunt aşa cum le prezintă domnia sa. Pentru a se face „lumină” în acest caz nu sunt suficiente numai informări venite pe scară ierarhică, ci trebuie o analiză atentă a ceea ce s-a dorit să se obţină. Pe această structură se va ajunge cu siguranţă la „acarul Păun”, care poate fi un contabil sau chiar un alt angajat „responsabil”, fără drept de a comenta, de frica de a nu-şi pierde privilegiul, cu greu obţinut, de salariat al sistemului bugetar. Asta se doreşte?! E un prilej, totodată, de a „scutura” câţiva directori, care nu au răspuns comenzilor verbale, ilegale, venite de sus.
Se pune o firească întrebare: De ce această situaţie este numai în Bucureşti?
Răspunsul ni-l va da ministrul educaţiei, după ce va primi raportul inspectorului general de la nivelul Inspectoratului Şcolar Bucureşti. Sunt curios care este punctul de vedere al sindicatelor reprezentative la nivelul Inspectoratului Şcolar Bucureşti. Va apărea el, oare?