CONCURSUL ''Micii Campioni'' editia 2013, CN Tudor Vianu

21.09.2013 12:47 | | Descarcari: 1601 | pdf

Regulamentul Concursului “MICII CAMPIONI” - ediția 2013

Art. 1. Concursul “Micii campioni” este un concurs anual și este organizat de Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București. Ediția concursului “Micii campioni” - 2013 se organizează în zilele de 6 și 7 iunie 2013, conform calendarului anexat (Program).

Art.2. Scopul concursului este de a oferi elevilor de clasa a IV-a posibilitatea să-și valorifice aptitudinile, înclinațiile și interesul deosebit pentru domeniul științei și reprezintă un criteriu de selecție pentru admiterea în clasa a V-a, prima clasă a învăţământului gimnazial, din cadrul Colegiului Național de Informatică ”Tudor Vianu”.

Art.3. La organizarea si desfășurarea acestui concurs pot participa societăți și instituții științifice, organizații non-guvernamentale, autorități locale, persoane juridice sau fizice, care sunt interesate în sponsorizarea acestei activități.

Art.4. Comisia de organizare si desfășurare a concursului “Micii campioni” este numită prin decizia directorului Colegiului Național de Informatică “Tudor Vianu”. Coordonarea concursului “Micii campioni” este realizată de comisia de organizare si desfășurare a concursului cu următoarea componență: - Președinte – directorul Colegiului Național de Informatică “Tudor Vianu”; - Vicepreședinte – directorul adjunct al Colegiului Național de Informatică “Tudor Vianu”; - Secretar - secretarul şef al colegiului; - Membri: profesori de specialitate, cadre didactice cu activitate profesională remarcabilă. - Informatician - informaticianul colegiului sau un profesor de informatică;

Art.5. Durata probelor de concurs se stabilește în funcție de tipul și natura subiectelor stabilite, între 2 - 5 ore.

Art.6. Disciplina pentru concurs este matematică, conform programei anexate.
Concursul constă din 2 probe scrise care conţin subiecte de matematică.
Desfăşurarea probelor scrise se va face cu respectarea următoarelor instrucţiuni:


(1) În fiecare sală de concurs există cel puţin doi profesori supraveghetori.
(2) Candidaţii vor fi aşezaţi în bancă, în ordinea alfabetică, existentă pe borderoul de sală.
(3) Profesorii supraveghetori verifică identitatea candidaţilor pe baza carnetului de elev şi a certificatului de naştere.
(4) Fiecare candidat primeşte ciorne şi foi tipizate pentru concurs.
(5) Fiecare candidat primeşte câte o foaie cu subiecte.
(6) Redactarea rezolvării subiectelor se va face pe foaia tipizată, cu colţul conţinând numele candidaţilor secretizat.
(7) Numai răspunsurile conţinute pe foia tipizată vor conta pentru stabilirea notei.
(8) Răspunsurile se redactează cu cerneală sau pastă albastră. Pentru sublinieri sau desene se poate folosi creionul negru.
(9) Greşelile se taie cu o linie orizontală.
(10) La expirarea timpului de redactarea a răspunsurilor, profesorii supraveghetori vor strânge lucrările pe baza borderoului de sală, care conţine numărul de pagini scrise şi semnătura candidatului.
(11) Ciornele se strâng separat.
(12) La predarea lucrărilor scrise în sală rămân cel puţin trei candidaţi.
(13) Profesorii supraveghetori vor preda lucrările scrise preşedintelui comisiei.2

Art.7. Corectarea lucrărilor scrise se face de către doi profesori evaluatori, care fac parte din comisie, pe baza unui barem de corectare şi notare, care va fi afişat, la avizierul colegiului după terminarea probei scrise. Subiectele vor avea punctaj egal. La fiecare dintre subiecte se atribuie 9 puncte, conform baremului, şi un punct din oficiu. Diferenţa dintre cei doi evaluatori de aceeaşi specialitate nu poate fi mai mare de un punct. Punctajul unei probei se face prin însumarea punctajelor subiectelor. Punctajul final al concursului este obținut prin însumarea punctajelor obţinute la cele două probe scrise.

Art.8. Subiectele vor fi elaborate de comisia de organizare si desfășurare a concursului.

Art.9. Eventualele cereri de recorectare a lucrărilor scrise se vor depune, la secretariatul colegiului, în perioada consemnată în calendarul concursului. Cererile se pot referi la întreaga lucrare, sau la unul singur dintre subiecte. Dacă diferenţa dintre notele pe subiect la corectura iniţială şi cea de la contestaţii este mai mică sau egală cu 1 punct, nota iniţială acordată pe subiect rămâne nemodificată. Dacă diferenţa dintre notele pe subiect la corectura iniţială şi cea de la contestaţii este mai mare de 1 punct, nota iniţială acordată pe subiect se modifică, prin creştere sau descreştere, cu implicaţiile corespunzătoare pentru situaţia în admitere. Notele stabilite de comisia de contestaţii sunt definitive.

Art.10. Candidaţii declaraţi admişi în clasa a V-a a Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" îşi vor depune o cerere de înscriere, la secretariatul colegiului.

DIRECTOR,
Prof. Severius Moldoveanu

DESCARCA: Subiectele, baremele, rezovarile...

concursul de selectie, micii campioni, Colegiul National Tudor Vianu, editia 2013
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
concursul de selectie, micii campioni, Colegiul National Tudor Vianu, editia 2013
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro