Publicata pe 11.07.2017 19:43 | Citita de 19724 ori

MEC a decis: Lucrările rămân anulate. VEZI fotocopiile celor două lucrări.

Rezultatele controlului efectuat de Ministerul Educaţiei Naţionale pe tema respectării prevederilor legale în organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017
 
Data publicării
11 Iul 2017
O echipă de control din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale a efectuat vineri, 7 iulie şi luni, 10 iulie, o serie de verificări la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din Bucureşti, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu şi Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Moreni (ambele din judeţul Dâmboviţa).
 
Controlul a avut ca tematică verificarea respectării prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017. Mai exact, verificările au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa ale căror lucrări au fost trimise spre evaluare în municipiul Bucureşti.
 
În urma analizei documentelor puse la dispoziţie, echipa de control apreciază că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor. Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”.
 
Prin urmare, echipa de control a propus următoarele măsuri, aprobate de ministrul Educaţiei Naţionale:
 
1. Menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”.
 
2. Recunoaşterea notelor obţinute de ambii candidaţi la celelalte două discipline de examen.
 
3. Anularea pentru ambii candidaţi a interdicţiei de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat (interdicţie stabilită iniţial prin procesele verbale din data de 29.06.2017).
 
Ataşăm spre edificare şi lucrările celor doi candidaţi, anonimizate. 
 
 
 
BIROUL DE COMUNICARESursa:Trebuie sa fii logat ca sa poti adauga un comentariu!
Comentariu
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
© 2006 - 2017 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro