Publicata pe 28.06.2008 13:30 | 2223 de afișări

La bacalaureat se copiaza pe rupte.

Tehnicile moderne de copiat îi baga pe candidati în spital.

La bacalaureat se copiaza pe rupte. Si nu cu fituici sau carti în banca, ci cu sisteme moderne care îi baga pe candidati în spital. Opt pacienti au ajuns într-o zi la sectia ORL cu casti minuscule blocate în urechi.

Sistemul de copiere consta într-un telefon mobil, un handsfree si examenul e... casca la ureche! Costa 800 de lei si un prieten bun, dispus sa-ti sufle raspunsurile corecte. Casca este, însa, si un risc asumat: te baga ori la facultate, ori în spital.

Mecanismul pare simplu: un magnet care se introduce în ureche si un colier care se aseaza în jurul gâtului, conectat la un telefon mobil. Dar nu e deloc asa. Produsul, ca si comerciantii, sunt greu de gasit. Nu sunt disponibili oriunde sau oricând.

Casca „miraculoasa” are un an garantie, dar si dezavantaje pe masura. Magnetul din ureche poate provoca infectii grave. Medicul Maricel Visan de la Clinica ORL a Spitalului Universitar Coltea spune ca în timpul examenelor, într-o singura garda, au existat opt cazuri de pacienti carora le-au ramas blocate în urechi castile. În cazul acestor pacienti a fost nevoie de interventii chirurgicale pentru extragerea dispozitivelor de copiat.

În ciuda riscurilor, afacerea merge însa ca unsa. În prag de Bac, clientii sunt la fiecare pas, 10-15 pe zi, poate chiar mai mult spun comerciantii.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
bacalaureat, examen, handsfree, metode de copiat, casti, telefon mobil, bac,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro