Publicata pe 15.06.2008 10:00 | 1998 de afișări

MII DE ELEVI DIN TARA S-AU INSCRIS PE LOCURILE LICEELOR DIN BUCURESTI

 Peste 3.000 de elevi din provincie au depus cereri ca sa fie admisi pe un loc de liceu in Bucuresti. Agentiile de evaluare sunt ingrijorate de acest fenomen, iar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti considera considera ca este pregatit sa rezolve toate solicitarile.

Asa cum era de asteptat, inca de la primele ore ale zilei de ieri, centrul de inscriere pentru admiterea in liceu de la Scoala „Sfintii Voievozi” din Bucuresti a fost luat cu asalt de catre absolventii claselor a VIII-a. Adica, de catre elevii proveniti de la unitatile de invatamant din tara care doresc sa urmeze cursurile liceale in Bucuresti.
Peste 3.000 de elevi, insotiti de parintii lor, au asaltat ghiseele pentru a depune formularele de inscriere. Cei mai multi dintre elevii prezenti in prima zi de inscriere proveneau din judetele limitrofe ale Capitalei: Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Prahova, Teleorman, Ialomita, Dambovita. Desi acest lucru nu sperie Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, agentiile de specialitate considera ca aceasta situatie este rezultatul tezelor unice cu valoare de examen. „Asa cum s-a semnalat pe tot parcursul anului scolar, in scolile din provincie s-a copiat cu foarte multa usurinta si profesorii supraveghetori au colaborat de minune cu elevii. Drept urmare, notele obtinute la aceste lucrari semestriale au fost foarte mari, mai ales la romana, matematica si istorie, in conditiile in care rezultatele acelorasi elevi obtinute in timpul verificarilor orale au fost mult mai slabe. In consecinta, obtinand medii generale foarte incurajatoare, parintii acestor elevi au decis sa-si inscrie copiii la liceele bune din Bucuresti. Dupa parerea noastra, acesti copii nu vor putea face fata cerintelor educationale, iar liceele vor avea mult de suferit. Cu medii foarte mari, acestia vor ocupa locurile celor care s-au pregatit constant pe durata claselor gimnaziale. Semnalam inca o data faptul ca aceste teze unice trebuie eliminate, iar criteriul de selectie sa ramana examenul de admitere”, ne-a declarat Gheorghe Radulescu, presedintele Agentiei de Evaluare si Asigurarea Calitatii in invatamantul preuniversitar.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
inscriere, liceu, locuri, provincie, bucuresti, Sfintii Voievozi
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro