Publicata pe 02.06.2008 00:00 | 1872 de afișări

Peste 89% dintre elevii claselor a VIII-a au luat note de trecere la teza unica la matematica

 Peste 78% dintre elevii de clasa a VII-a si 89% dintre cei ai claselor a VIII-a au obtinut note de trecere la proba de matematica din cadrul tezelor cu subiect unic din semestrul al doilea, se arata într-un comunicat remis agentiei NewsIn de biroul de presa al Ministerului Educatiei.

La clasa a VII-a, cel mai bine pregatiti au fost elevii din Mehedinti, Olt si Gorj, unde peste 90% dintre candidati au promovat. La polul opus se afla Tulcea, cu o rata de promovare de 54,86%, si Calarasi, cu 62,15%.

La clasa a VIII-a, rata de promovare a fost mai mare de 95% în Mehedinti, Gorj si Suceava, în vreme ce, în Vaslui, au luat note de trecere doar 64,3% dintre elevi, iar în Tulcea, doar 72,4%.

Cele mai multe note de 10 s-au obtinut în Bucuresti. La nivelul întregii tari, 2% dintre elevii claselor a VII-a si 3% dintre cei ai claselor a VIII-a au obtinut nota maxima.

Rezultatele nu cuprind si notele de dupa rezolvarea contestatiilor.

Rata de participare la examen a fost de 95,72% la clasa a VII-a si 96,67% la clasa a VIII-a.

Trei elevi au fost eliminati din examen pentru ca au încercat sa copieze.

Conform metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, în acest an, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinându-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50% din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50% din nota finala.

Exceptie fac liceele sau clasele unde se sustin si probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/limba materna sau probe de aptitudini.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
statistici, mate, info, profu, Limba si Literatura Româna, matematica, rezultate, teze cu subiect unic,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro