Publicata pe 04.04.2008 16:20 | 2750 de afișări

Întâlnirea ministrului Cristian Adomnitei cu doamna Laura Bush

 Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a participat astazi, 4 aprilie, la evenimentul organizat de Ambasada Statelor Unite în România la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I" din Bucuresti. În cadrul acestuia, liceeni din patru unitati de învatamânt (Colegiul Tehnic „Tomis" din Constanta, Colegiul National „Ferdinand I" din Bacau, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Capitala si Colegiul National din „Fratii Buzesti" Craiova) si reprezentanti ai Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni si-au expus proiectele realizate în cadrul Forumului Educatiei Civice. Acestea vizeaza promovarea principiilor democratiei si a alegerilor libere, informarea, implicarea si responsabilizarea tinerilor pentru a participa la programe sociale pentru persoane si grupuri defavorizate, respectiv integrarea sociala si scolara a elevilor de etnie rroma.
În acest context, ministrul Cristian Adomnitei i-a prezentat doamnei Laura Bush programele guvernamentale privind combaterea abandonului scolar: construirea de campusuri scolare si Scoli de Arte si Meserii, facilitarea accesului la educatie a grupurilor dezavantajate, asigurarea transportului pentru elevii din mediul rural si reluarea studiilor întrerupte prin proiectul „A doua sansa".
Doamna Laura Bush a apreciat atât demersurile Ministerului Educatiei privind încurajarea participarii la educatie, cât si initiativa liceenilor de a se implica în activitati care stimuleaza o mai buna întelegere a mecanismelor democratice, dar si voluntariatul, una din valorile de baza ale societatii americane.
La eveniment au mai luat parte rectorul Universitatii Bucuresti, Ioan Pânzaru, elevi si cadre didactice din scolile implicate si reprezentanti ai Ambasadei Statelor Unite, care a sprijinit financiar proiectele în cauza.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro