Publicata pe 16.05.2008 11:05 | 8601 de afișări

TEZE UNICE 2008: VARIANTA 9 LA PROBA DE MATEMATICA A TEZELOR CU SUBIECT UNIC

Aproape 430.000 de elevi din clasele a 7-a si a 8-a participa vineri la ultima proba a tezelor unice - proba la matematica. Acestia vor avea de rezolvat varianta cu numarul 9, extrasa de Comisia nationala de organizare dintre cele zece variante elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.

Pana la ora 11:30, subiectele vor fi distribuite catre unitatile de invatamant, urmand ca de la ora 12:00 sa inceapa examenul. Durata tezei cu subiect unic este de doua ore.

Elevii care nu pot participa la aceasta sesiune a tezelor unice din motive bine intemeiate vor putea sustine tezele unice in sesiunea speciala, care va incepe pe 23 mai.

Subiectele si baremele de notare si corectare vor fi postate atat pe site-ul ministerului cat si pe portalul Mate.Info.Ro.

Tezele unice vor fi evaluate in centre speciale. Fiecare lucrare va fi corectata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Data limita de depunere a contestatiilor este 29 mai.

Absolventii de scoala generala se vor inscrie in licee sau scoli de arte si meserii fara examen, pe baza mediei aritmetice dintre media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor 5-8, fiecare avand ponderea de 50%.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
MATEMATICA, EXAMEN, TEZA, varianta 9, 9, numarul 9, rezolvare, barem, comisia nationala, varianta extrasa, sesiune, sesiune speciala, durata, doua ore, 29 mai, contestatii, media, absolvire
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro