Publicata pe 06.05.2008 22:15 | 2265 de afișări

Caracterizarea personajelor i-a speriat pe elevii minoritari

 Varianta numarul 2 extrasa pentru prima teza cu subiect unic, la limba si literatura materna, n-a fost tocmai pe placul elevilor bucuresteni. Unii elevi ai Liceului Teoretic „Alexandru Vlahuta”, care au dat teza la limba germana, au spus chiar ca nu au studiat caracterizarea la clasa. La iesirea din examen, elevii îsi faceau socotelile si se bucurau când constatau ca au rezolvat cât sa ia nota 6.

 „A fost foarte greu, pentru ca am avut de facut caracterizarea unor personaje dintr-un text dat si noi nu am facut asta la germana. Cred ca iau un 8”, ne-a spus Teodora Costache, eleva în clasa a VII-a C, care a obtinut, pe primul semestru, nota 6,70. De aceeasi parere era si colegul ei, Alexandru Mihaianu, care sustinea ca „textul de la primul subiect a fost foarte mare si greu si avea foarte multe cuvinte necunoscute”. Elevul nu era foarte surprins pentru ca a avut de facut o caracterizare, desi nu facuse asa ceva la clasa, pentru ca, pe primul semestru, îsi aminteste ca profesoara de germana a lipsit vreo trei saptamâni, iar elevii au studiat sporadic cu un alt profesor. Ieri, peste 23.000 de elevi de clasa a VII-a si a VIII-a au sustinut proba scrisa la limba si literatura materna (maghiara, germana, ucraineana, sârba si slovaca).


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
teza,subiect, unic, varianta2, limba, literatura, materna,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro