Publicata pe 02.09.2008 14:30 | 2032 de afișări

TEZELE UNICE - PROFESORII, SANCTIONATI PENAL DACA PERMIT ELEVILOR SA COPIEZE

Incepand din anul scolar 2008-2009, profesorii care vor corecta tezele unice vor fi sanctionati penal daca evalueaza neglijent lucrarile sau daca ii lasa pe elevi sa copieze.


Potrivit noii metodologii, publicate, luni, pe site-ul Ministerului Educatiei, in afara sanctiunilor penale, ei vor risca si excluderea din invatamant, informeaza Newsin.amintiri din vacanta

Totodata, inainte de examen, profesorii vor trebui sa dea o declaratie prin care se angajeaza sa respecte metodologia de evaluare si corectare, luand la cunostinta, totodata, de sanctiunile pe care le risca daca nu respecta legea.

Tezele vor fi corectate, potrivit noii metodologii, de doi profesori: unul de la clasa si unul din afara scolii unde invata elevul. In plus, profesorii corectori vor avea voie sa sublinieze greselile cu rosu, pentru a putea tine mai usor evidenta acestora si, in final, pentru a nota in conformitate cu gravitatea lor.Succes in noul an scolar!

Lucrarile cu note cuprinse intre 4.50 si 4.99, precum si cele notate cu 9.50, vor primi nota finala de la comisia de contestatii, iar toate notele vor fi trecute cu zecimale intr-un catalog special, pentru se tine se cont de ele la admiterea in liceu.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
teze unice, 2009, sanctiuni, copiat, metodologie, profesori, corectori,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro