Publicata pe 21.08.2008 10:20 | 2123 de afișări

ORAS UNIVERSITAR LANGA BUCURESTI

Guvernul vrea sa construiasca, la 10-15 kilometri distanta de Bucuresti, un oras universitar care va reuni mai multe institutii de invatamant superior din Capitala si va putea gazdui 100.000 de studenti, suprafata estimata a campusului fiind de 600 de hectare.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat miercuri ca proiectul ar putea fi finalizat in urmatorii sase-zece ani, iar costurile vor depasi doua miliarde de euro.

"Aceste campusuri sunt gandite ca niste orase, cu centre medicale, culturale si sportive proprii si cu alte servicii necesare unei comunitati", a precizat Spataru.

Construirea unui oras universitar langa Bucuresti face parte dintr-un proiect mai amplu, numit "Universitatea Viitorului", care consta in construirea, in urmatorii sase-zece ani, a unor campusuri universitare noi in afara oraselor-centre universitare.

Photobucket

Oportunitatea demararii proiectului va fi analizata de o comisie interministeriala, infiintata miercuri de Guvern.

Potrivit datelor furnizate de Executiv, in invatamantul superior de stat sunt inmatriculati aproape 645.000 de studenti, aproape de patru ori mai multi comparativ cu 1989. Facilitatile oferite de universitatile de stat - amfiteatre, sali de clasa, laboratoare si camine studentesti - au crescut insa cu aproximativ 15% in acelasi interval.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
oras, campus, universitar, bucuresti, guvern, studenti,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro