Publicata pe 12.08.2008 10:00 | 2065 de afișări

MODIFICARI LA SCOALA: SE ELIMINA LUCRAREA DE CONTROL LUNEA SI VINEREA

Numarul de ore in invatamantul preuniversitar va fi redus la cel mult patru ore pentru scolari, patru sau cinci ore pentru elevii de la gimnaziu si cel mult sase ore pentru liceeni, conform unui proiect de ordin al Ministerului Sanatatii.

Documentul reglementeaza si modul cum ar trebui stabilit programul elevilor. De exemplu, acestia nu vor mai avea doua ore consecutiv la aceeasi materie, nu vor avea mai mult de doua teze pe saptamana, nu vor mai avea lucrari de control in zilele de luni si vineri sau in doua zile consecutive, informeaza Adevarul.

De asemenea, ora de educatie fizica nu va mai fi ultima, la ora de desen elevii vor trebui sa beneficieze de lumina naturala, iar scolarii din primele clase nu vor mai avea scriere la prima ora.
10 mic Acelasi ordin stabileste ca numarul de copii dintr-o grupa de gradinita nu trebuie sa depaseasca 20, iar in ciclul primar nu trebuie sa fie peste 25 de scolari intr-o clasa. In crese, numarul maxim admis este de 15 copii, la sugari, si de 20 de copii la celelalte grupe de varsta.

La gimnaziu, liceu si scoala profesionala, numarul elevilor nu trebuie sa depaseasca 30 intr-o clasa. Scolile, gradinitele si cresele trebuie sa fie amplasate in zone nepoluate, in afara arterelor cu trafic aglomerat.
fals la medc Proiectul de ordin al MS are prevederi clare si in ceea ce priveste alimentatia copiilor. Aceasta trebuie sa fie adaptata la varsta, anotimp, stare de sanatate si specificul activitatii copilului.

Adaptate la capacitatea de efort a copilului trebuie sa fie si volumul si greutatea manualelor, ale rechizitelor si ale altor materiale necesare in procesul de invatamant. Potrivit actului normativ, continutul ghiozdanului nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului.
Ordinul pentru aprobarea Normelor de igiena din unitatile pentru protectia, educarea si instruirea copiilor si tinerilor va ramane in dezbatere publica pana la 10 septembrie.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
scoala, modificari, lucrare, lunea, vinerea, ore, programul elevilor, Ministerului Sanatatii,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro