Publicata pe 14.07.2008 15:30 | 2224 de afișări

Fals la Ministerul Educatiei: unii olimpici apar ca au luat premii, desi s-au situat pe ultimele locuri

Fals la Ministerul Educatiei. Pe listele cu olimpicii care pot intra fara examen la facultati apar mai multi elevi care n-au obtinut niciun premiu la olimpiadele nationale, ba chiar s-au situat printre ultimii la astfel de concursuri.

fals la medc

Directorii liceelor pe care le-au absolvit elevi recunosc acest lucru, la fel ca si oficialii din Ministerul Educatiei Nationale, care spun ca este o greseala pe care o vor îndrepta, dupa ce cazul le-a fost semnalat de Realitatea TV.

Patru dintre elevii care au participat în 2007 la Olimpiada Nationala de Fizica apar în evidentele Ministerului Educatiei ca au obtinut premii. Doi dintre ei sunt din Bistrita-Nasaud, iar pe site-ul oficial al Olimpiadei de Fizica rezultatele lor nu coincid cu evidentele ministerului. Cei doi elevi din Bistrita s-au situat pe locurile 76 si 82 din cei 85 de participanti la olimpiada. Alti doi elevi în cazul carora ministerul a gresit sunt de la colegiile din Târgu-Jiu si pe lista oficiala apar ca au luat locul doi si trei la Olimpiada Nationala de Fizica. În realitate, unul dintre elevi a obtinut mentiune, iar celalalt s-a situat pe locul 79.

"Am verificat si listele mele cu premiile si mentiunile obtinute la nationala. Stiu ca copilul este foarte bun, e premiant, dar nu a reusit sa ia mentiune. Pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, el apare ca a luat premiul trei. Si la noi nu apare. Pacat", a declarat Elena Goga, directorul Colegiului National Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu.

Conducerea Ministerului Educatiei recunoaste ca a gresit când a întocmit lista cu olimpici.

"A fost o greseala umana cauzata de mai multe documente care au fost introduse în program si erau acolo si prezenti. Evident a fost imediat remediata. Acestia nu se puteau înscrie fara diplomele de olimpiada, pe care nu le aveau", a explicat Mihaela Suciu, consilier al ministrului Educatiei.

Potrivit legii, toti elevii care au obtinut premii si mentiuni la olimpiadele si concursurile nationale si internationale recunoscute de catre Ministerul Educatiei se pot înscrie fara examen la facultate. În acest an, facultatile foarte cautate de catre elevi organizeaza examen de admitere, în consecinta cei patru elevi în cazul carora ministerul a gresit s-ar fi putut înscrie la facultate pe baza listei întocmite de minister.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
fals, MECT, olimpiade, fizica, lista, olimpici, premii, Bistrita-Nasaud, Elena Goga, Târgu-Jiu,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro