Publicata pe 26.06.2021 10:38 | 925 de afișări

Școala de vară upper.school - Astronomie

 

Îţi place Astronomia?

Dacă ai mai luat contact cu această materie interesantă, dacă ai cunoştinţe de Fizică, dacă vrei să te pregăteşti pentru Olimpiade şi concursuri de Astronomie nivel seniori, probabil te va interesa Şcoala de vară Upper.School pentru liceu.
 
În cadrul Şcolii de vară Upper.School avem un program de Astronomie nivel mediu - avansat, în perioada 12 iulie - 24 iulie 2021, cu: 
  
  • 8 sesiuni de curs live; fiecare sesiune are o durata de 2 ore
  • Acces la sesiunile de curs înregistrate
  • Materiale de curs, probleme selectate, quiz-uri, feedback profesor

 
Vezi demo AICI 
Profesor: Vlad Roşca

”În timpul liceului, am reprezentat Romania la olimpiadele internaţionale de fizică şi astronomie precum IAO, APhO, EuPhO, şi cel mai important, la două ediţii ale Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (IOAA). Olimpiadele au însemnat enorm pentru mine, atât la nivel personal cât şi la nivel profesional. Acestea mi-au oferit oportunitatea să urmez o pregătire riguroasă în domeniul ştiinţific şi să cunosc oameni cu interese similare din toate colţurile globului.
În momentul actual sunt student la University of California în Los Angeles, USA. Pe lângă activităţile zilnice de la facultate, sunt membru al Galactic Center Group, unde mă ocup cu măsurarea poziţiei stelelor din jurul centrului galaxiei noastre. Aceste măsurători sunt foarte importante în determinarea masei găurii negre ce se află în centrul galaxiei. Pentru determinarea acestor poziţii folosim metode spectroscopice de detectare a diverselor radiaţii emise de către stele. De când am intrat în acest grup de cercetători, am asistat la descoperirea unei noi stele ce orbitează gaura neagră, succes ce ne-a ajutat sa dezvoltăm noi teorii asupra efectelor gravitaţionale ale acelei găuri negre asupra materiei din jur.
Deoarece nu am putut să stau departe de mediul olimpiadelor, la scurt timp după sosirea mea la facultate, am intrat în echipa ce organizează olimpiada naţională de astronomie a Statelor Unite. Astfel, în momentul de faţă, sunt team leader al echipei naţionale a Statelor Unite ce va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie, dar şi antrenor şi organizator pentru aceeaşi olimpiadă.”
 

Calendarul cursurilor:

Şcoala de vară Intervalul orar Luni Marţi Mirecuri Joi Vineri Sâmbătă Duminică
Sãptãmâna
12/07 - 18/07
11:30 - 13:30 Astronomie   Astronomie Astronomie   Astronomie  
Sãptãmâna
19/07 - 25/07
11:30 - 13:30 Astronomie   Astronomie Astronomie   Astronomie  
 
Înscrierea şi plata se fac din platforma upper.school (opţiunea de participare din contul de elev, confirmarea inscrierii şi plata din contul de părinte).
Nu ezita să ne contactezi dacă ai intrebari sau neclarităţi, pe adresa de email cursuri@upper.school.    
 
Mult succes în acest sfârşit de an şcolar,
Echipa upper.school
 
 

Fundatia Upper Education isi propune sa sustina performanta in materiile STEM pentru copiii talentati. Prin platforma upper.school si cu implicarea si contributia unor profesori de top, cu portofoliu in pregatirea olimpicilor, Fundatia Upper Education lanseaza programe de pregatire si concursuri online prin care pune bazele unei comunitati de elita. Performanta, depasirea limitelor si pasiunea sunt incurajate si cultivate prin programe de pregatire la nivel inalt.
 
 
 


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
upper.school, scoala, vara, astronomie,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro