Publicata pe 21.03.2019 23:32 | 4203 de afișări

OLIMPIADA DE MATEMATICĂ 2019 - O COMPETIȚIE CU... CÂNTEC!

Un grup de părinţi ai unor elevi participanţi la Olimpiada Naţională de Matematică sesisează Ministerul Educaţiei Naţionale, invocând nereguli legate la aplicarea noii proceduri de selecţie pentru faza naţională a acestei competiţii.

În scrisoarea adresată ministerului se reclamă că: „Noua procedură de calificare la etapa naţională, pentru locurile suplimentare, pe baza clasamentului naţional realizat prin evaluarea lucrărilor în acelaşi judeţ cu cel de provenienţă a generat conflict de interese având în vedere motivaţia fiecărui judeţ de a califica cât mai mulţi elevi la faza finală a olimpiadei şcolare.” 

Se aduce la cunoştină responsabililor din minister că Ordinului nr. 3015 din 08/01/2019 care modifică Anexa nr. 1 din 30/07/2018 a păstrat întocmirea unui clasament la nivel naţional pe baza căruia să se stabilească elevii calificaţi suplimentar la etapa naţională a Olimpiadelor şcolare, dar a fost eliminată corectarea interjudeţeană a lucrărilor elevilor.

O statistică prezentată de semnatarii acestui document devoalează, printre altele,  situaţii ce crează mari semne de întrebare privind obiectivitatea evaluării unor lucrări în anumite centre judeţene. Există  judeţe precum: Iaşi, Constanţa, Galaţi, Maramureş, Olt şi Prahova la clasa a V-a şi Iaşi, Constanţa , Galaţi,  Maramureş si Neamţ la clasa a VI-a, în care distribuţia elevilor pare a fi anormală din punct de vedere probabilistic. 

Se doreşte ca factorii de decizie din minister să intervină de urgenţă şi să corecteze această situaţie.

Autorii au deschis o petiţie online unde vă puteţi adăuga semnătura, dacă doriţi să îi susţineţi în acest demers:

https://www.petitieonline.com/sistem_corect_pentru_calificarea_la_olimpiada_nationala_de_matematica

Vom reveni cu amănunte.Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
olimpiada, nereguli, sesizare, petiție, minister, parinți,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro