Publicata pe 28.04.2018 15:13 | 3939 de afișări

Elevii îi cer premierului Dăncilă să își ceară scuze pentru că promovează atitudini care contravin demnității lor

Elevii îi cer premierului Dăncilă să îşi ceară scuze pentru declaraţia ”Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”, pentru că promovează atitudini care contravin demnităţii lor
 
 
”Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) condamnă declaraţiile făcute seara trecută la un post naţional de televiziune de către doamna prim-ministru a României Viorica Dăncilă - “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi.”
Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 şeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrităţii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să îşi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.
Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea ţării fac afirmaţii de genul acesta, considerându-le normalităţi, nu ne putem aştepta la o schimbare a paradigmei în educaţie, cu atât mai puţin la o adaptare a sistemului de învăţământ, alături de mentalităţile care îl constituie, la cerinţele şi aşteptările secolului al XXI-lea”.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
Dancila, elevi, urechi, AEC,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro