Caută

PyramEasy - Piramida Patrulatera

Aplicaţia este realizată sub forma unui joc: o maimuţă sare pentru a culege banane. Ea primeşte o banană sau o frunză, în funcţie de corectitudinea răspunsului dat de elev la problema propusă.
La deschiderea aplicatiei, elevul îsi introduce numele si selecteaza nivelul de dificultate a problemelor: simplu, mediu sau dificil.
În vârfurile piramidei sunt plasate personaje hazlii, care, în mod aleator pe parcursul jocului, efectueaza mici sarituri, simulând nerabdarea în asteptarea raspunsului.
Problemele pe care elevul trebuie sa le rezolve sunt concepute dupa 75 de sabloane, datele numerice fiind de fiecare data altele, astfel încât sansa de repetabilitate este, practic, zero.
Raspunsurile se pot introduce de la tastatura sau cu ajutorul mouse-ului.
Pe masura ce elevul introduce raspunsurile la probleme, el primeste banane (la un raspuns corect) sau frunze (la un raspuns gresit).
O facilitate puternica a aplicatiei este aceea ca, în cazul unui raspuns gresit, se afiseaza raspunsul corect si elevul primeste scurte indicatii privind modul de rezolvare a problemei.
În acest mod, elevul primeste un feed-back “permanent, frecvent si imediat” (dupa cum spune teoria!) pentru îmbunatatirea realizarii sarcinilor de lucru.
Jocul se încheie în momentul în care jucatorul acumuleaza 15 banane sau 15 frunze.
În cazul unui final “fericit”, personajele din scena se grupeaza lânga bananier si îl felicita pe jucator.
În cazul unei finalizari ”nefericite”, în scena apare un elefant care elimina maimuta din fereastra de lucru, iar celelalte personaje îi adreseaza jucatorului îndemnul de a încerca din nou.

Descarcati aplicatia AICI


comments powered by Disqus
Trimite prin: Send by email Yahoo Messenger
Adaugă această pagină la: Digg it Add this page to Del.icio.us Add to Google Add to Windows Live Add to Yahoo! MyWeb Add to Tehnocrati Add to Blink Furl it Add to Simply Reddit Newsvine Stumble it Add to Mr. Wong
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? | Cont nou

Grupuri Google
Abonati-va la Grupul Google Profu' de Mate
Email:
Vizitati acest grup!
Click to join osiceanu

© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro