Publicata pe 21.03.2020 12:37 | 9308 de afișări

Dirigenție... online: „Nu vă considerați invincibili” - Mesajul OMS pentru tineri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îi avertizează pe tineri să nu se considere invincibili, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 210.000. Alţi 9.000 de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus.
 
„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva, potrivit Mediafax.
 
Ghebreyesus a mai spus că prea mulţi tineri au impresia că boala îi afectează doar pe vârstnici, ceea ce nu este adevărat.
 

„Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai declarat medicul etiopian.
 
„Sunt recunoscător că atât de mulţi tineri răspândesc cuvântul şi nu virusul”, a mai spus Ghebreyesusa, adăugând că solidaritatea este cheia pentru înfrângerea COVID-19, solidaritatea între ţări, dar şi între grupurile de vârstă.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
OMS, tineri, covid 19,
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro