Publicata pe 02.06.2019 20:42 | 3249 de afișări

Abrambureală totală cu două săptămâni înainte de susținerea examenului de Evaluare Națională

Ministerul Educaţiei Naţionale nu respectă Calendarul stabilit la începutul fiecărui an şcolar, privind desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat.

Conform acestuia:

  •  În data de 13 mai 2019
Se vor afişa ofertele de şcolarizare şi formare profesională, în funcţie de profiluri, calificări profesionale şi domenii, pentru filieră tehnologică a învăţământului liceal.
Se vor stabili codurile fiecărei unităţi de învatamant liceal sau profesional, în funcţie de profiluri, specializari, filiere şi limba de predare.
Se va crea baza de date a fiecărei unităţi de învăţămant liceal şi la nivel judeţean; aceasta va conţine informaţiile personale ale tuturor elevilor de clasa a VIII-a, în SIIIR, privind formaţiunile de studiu la care aceştia sunt asociaţi.
Tipărirea broşurilor cu informaţii despre admiterea la liceu.
 
  • În perioada 15-24 mai 2019
Broşurile cu informaţii despre admiterea la liceu vor fi livrate în şcoli. 
Inspectoratele vor trimite şcolilor gimnaziale listele centrelor de înscriere şi a şcolilor arondate fiecarui centru. 
Se va afişa în şcoli graficul şedintelor de completare a opţiunilor de către absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora.
 
  • În data de 31 mai 2019
Broşurile de admitere ale fiecarui judeţ vor fi transmise, în versiune electronică şi tiparit, către Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
  • În perioada 20 mai – 7 iunie 2019 
Vor avea loc şedinte cu părintii şi viitorii absolventi pentru prezentarea planului de şcolarizare şi a procedurilor de admitere.
 
Menţionez că până la această dată broşurile nu au ajuns în şcoli.

De ce e importantă apariţia acestei broşuri în perioada prevăzută de calendar

Broşura „Admiterea 2019/2020” informează despre rutele educaţionale care pot fi urmate, profilurile de pregătire, condiţiile de admitere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal, planul de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2019 - 2020, filierele, profilurile şi specializările propuse de aceste unităţi de învăţământ liceal, media ultimului candidat declarat admis în anul şcolar 2018 - 2019 în unităţile  pentru care şi-au exprimat opţiunea, unităţile şcolare care organizează clase cu predarea unei limbi moderne în regim bilingv sau clase în învăţământul vocaţional etc.

Părinţii solicitită demisia Ministrului Educaţiei

Grupul civic ”Părinţii cer schimbare” a iniţiat o petiţie online cu subiectul ”Demisia, Ecaterina Andronescu”. Campania a fost demarată pe platforma DECLIC. Grupul civic format din părinţi spun că sistemul de învăţământ a suferit deja prea multe modificări făcute la întâmplare şi rezultatele se văd. „Milioane de elevi, profesori şi părinţi sunt bulversaţi. Avem nevoie, în primul rând, de stabilitate şi de predictibilitate. Avem nevoie, în fruntea ministerului, de un profesionist mai puţin implicat politic şi mai sincer interesat de soarta copiilor noştri.  De treizeci de ani se fac experimente nereuşite pe seama lor, credem că este destul!”, argumentează iniţiatorii petiţiei conform adevărul.ro.   

Prezentăm, integral, conţinutul petiţiei, care poate fi semnată la acest link, petiţie care a strâns până la acest moment, 9243 de semnături. 

Prof. Cătălin OSICEANUSursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
broșura, admitere, liceu, andronescu, părinții, demisia , elevi
© 2006 - 2022 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro