Publicata pe 15.09.2018 20:22 | 8849 de afișări

Ministrul Educației: De la 1 decembrie salariile profesorilor vor crește cu 10 procente

„Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative faţă de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an şcolar, salariile au crescut în medie cu 25% şi vor urma şi alte cresteri salariale, pentru că la 1 decembrie va aparea şi un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%", a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa, luni, 10 septembrie 2018, la deschiderea Colegiului Naţional „Octavian Goga" din Miercurea Ciuc.
 
De asemenea, el a adăugat că la 1 ianuarie 2019 va intra in vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiţii vătămatoare.
 
„În anul 2019 se va acorda şi un sfert din ecartul între salariile prezente şi cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va exista o creştere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creştere semnificativă şi e un pas important către valorizarea resursei umane.
 
Sper că toate aceste lucruri să conducă şi la o creştere a calităţii actului educaţional pentru că, sigur, stimaţi profesori, e foarte important ca dumneavoastră să faceţi la clasă lecţii atractive, să ţineti elevii în clase şi să-i aduceţi cu drag la scoală", a mai spus Valentin Popa.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
salarii, profesori, spor, decembrie, ministrul, Valentin Popa, suprasolicitare,
© 2006 - 2023 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro