Publicata pe 30.03.2017 18:54 | 3211 de afișări

Guvernul a amânat cu un an noua Lege a Educației

 
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a făcut un pas înapoi anunţând un termen realist – octombrie 2018 – pentru elaborarea unei noi legi a Educaţiei şi precizând că va colabora cu preşedinţia, care derulează un demers similar.
 
Imediat după preluarea mandatului, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a bulversat învăţământul românesc prin anunţul că intenţionează să redacteze o nouă Lege a Educaţiei în numai câteva luni. Pavel Năstase nu a oferit, în februarie, aproape nicio informaţie legată de modificările de substanţă pe care vrea să le aducă educaţiei şi nu i-a nominalizat pe cei   implicaţi în elaborarea actului normativ.
 
Cum au căzut la pace
 
Graba lui Năstase a avut semnificaţia unei concurenţe făcută lui Klaus Iohannis care a iniţiat, în 2016, proiectul „România educată”. După un an de dezbateri, proiectul preşedintelui a ajuns la creionarea primelor concluzii. Într-un răspuns oferit „României libere“, Preşedinţia a criticat, la 1 martie, iniţiativa pe repede-înainte a Ministerului Educaţiei explicându-ne că: „orice schimbare legislativă în acest domeniu ar trebui să fie pregătită prin evaluarea impactului legislaţiei actuale, clarificarea direc-ţiilor de viitor asumate de societate şi a viziunii pe termen lung. …Considerăm că ar fi o mare greşeală să se legifereze o nouă schimbare, asumată doar de o parte a societăţii sau a eşichierului politic, fără a avea la bază o viziune şi o strategie asumate de întreaga societate”.
 


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
ministrul, educației, Pavel Năstase, Legea Educației, Klaus Iohannis,
© 2006 - 2019 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro