Publicata pe 02.02.2018 19:03 | 10932 de afișări

Emoționant! Ultima cerere scrisă de un învățător absolvent al școlii normale.

Domnul Florescu îşi spune cu mândrie „învăţător”, nu ţine la titulatura modernă de „profesor pentru învăţământul primar”. Este absolvent al şcolii normale de băieţi, după care, o viaţă întreagă, a fost învăţător. Acum, are 78 de ani şi se simte cam... obosit. A ieşit la pensie cu mulţi ani în urmă, dar a revenit de fiecare dată când a fost solicitat să suplinească. Niciodată nu s-a arătat nemulţumit de ceva, cu toate că elevii „noii generaţii” l-au şicanat, l-au jignit sau au râs pe seama bătrâneţii dumnealui. Şi-a văzut conştiincios de treabă, i-a învăţat cum s-a priceput mai bine, i-a mai şi dojenit.
Este un om foarte mândru şi cu deosebit respect faţă de semenii lui. E venit, parcă, dintr-o altă lume ca să ne arate ceea ce ne lipseşte, ceea ce am pierdut şi o face prin comportament şi prin atitudine.
Astăzi, cu lacrimi în ochi, Domnul Florescu a intrat în biroul doamnei director şi, cu mâna tremurândă, a lăsat o hârtie.

Rămâneţi sănătos, Domnule Florescu! Avându-vă coleg, ne-aţi transmis Lumină!


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
domnul florescu, învățător, școală normală, cerere,
© 2006 - 2019 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro