Publicata pe 22.11.2017 21:20 | 4055 de afișări

Un sindicat din învățământ nu mai așteaptă și cere: EXECUTARE SILITĂ!

Iaşi: USLIP va cere executarea conturilor şcolilor, din cauza neplăţii drepturilor aferente hotărârilor judecătoreşti
 
Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a anunţat, miercuri, că până la sfârşitul săptămânii va fi iniţiată procedura de executare silită a tuturor unităţilor şcolare, din cauza neacordării integrale a restanţelor salariale aferente anilor 2008 - 2011, obţinute de cadrele didactice prin hotărâri judecătoreşti definitive.
 
Laviniu Lăcustă a declarat jurnaliştilor că 218 instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat 13 milioane de lei pentru plata restantă a diferenţelor salariale obţinute cu ajutorul instanţei. Din această sumă, susţine liderul USLIP Iaşi, s-au acordat doar 8,6 milioane de lei noi.
 
"Media alocării este de 64,78%, un procent scandalos şi jignitor în condiţiile în care actuala guvernare a acordat în totalitate sume de bani reprezentând restanţe şi dobânzi ale altor categorii sociale precum magistraţi, angajaţi ai sistemului naţional de apărare, funcţionari publici. Este inadmisibil ca sume relativ mici de bani să fie eşalonate pe o perioadă de aproximativ 6-7 ani, având în vedere că Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii au fost de acord să aloce 500 milioane de euro pentru plata pensiilor speciale. În acest context, vom iniţia procedura de executare silită a tuturor unităţilor şcolare în cauză", a declarat presei liderul USLIP Iaşi Laviniu Lăcustă.
 
El a ţinut să menţioneze că pentru a nu afecta contul "Cheltuieli de personal" din care se efectuează plata salariilor, USLIP va solicita doar poprirea pe conturile ce vizează "Cheltuieli materiale".
 
Totodată, liderul USLIP Iaşi şi-a exprimat şi nemulţumirea că actuala guvernare nu şi-a onorat promisiunea conform căreia plata dobânzilor penalizatoare va fi aprobată printr-o ordonanţă de guvern.
 
"Până acum nu a apărut nicio ordonanţă. Ni s-a promis că va fi aprobată o OG prin care sumele respective, sume cuprinse între 700 şi 5.000 de lei, urmează a fi eşalonate pe o perioadă de 5 ani", a mai spus Lăcustă.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
executare, silită, hotărâri judecătorești,sindicat, liviu lăcustă, USLIP,
© 2006 - 2019 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro