Publicata pe 14.11.2017 17:01 | 21428 de afișări

Profesorii care vor urma cursurile de formare “CRED” vor primi câte 600 de lei

Profesorii care vor urma cursurile de formare din proiectul „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi” (CRED) vor primi o subvenţie de 600 de lei pentru transport şi mâncare, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas, relatează Agerpres.

„La nivelul finanţatorului am convenit (...) să acordăm această subvenţie de 600 de lei pentru fiecare cadru didactic implicat în proiect. In acest fel, pe lângă faptul că profesorii nu vor plăti pentru formare, o noutate pentru sistemul educaţional în ultimii ani, vor avea şi o subvenţie pentru a plăti toate costurile pe care le au pentru deplasare, respectiv pentru alimentaţie”, a declarat Gabriel Ispas, cu ocazia lansării proiectului, marţi, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că activităţile cele mai importante vor fi cele care vizează formarea a 55.000 de cadre didactice la nivel naţional, 2.750 de cursuri şi peste 330.000 de ore de formare.

Potrivit secretarului de stat proiectul are ca obiective: „facilitarea unei abordări curriculare unitare şi coerente centrate pe competenţe în rândul decidenţilor şi partenerilor educaţionali pentru asigurarea de oportunităţi egale pentru elevi care aparţin în special grupurilor vulnerabile, inclusiv cei reintegraţi într-un program de tip A doua şansă”.

Pentru a asigura acoperire naţională, CRED beneficiază de un parteneriat activ la nivel local cu trei inspectorate şcolare judeţene (Bihor, Iaşi şi Bucureşti) şi opt Case ale Corpului Didactic (Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzau, Cluj, Olt, Teleorman şi Timiş).

Proiectul se va derula în perioada 2017 - 2021 şi are un buget de până la 42 milioane de euro. Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
Cred, program, educație, subvenție, bani, profesori,
© 2006 - 2019 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro