Publicata pe 12.09.2017 09:02 | 1089 de afișări

VIZIUNE sau ANALIZĂ?! În mai puțin de 10 ani, profesorii vor fi înlocuiți de roboți.

Revoluţia în educaţie: generaţiile viitoare vor fi şcolite de roboţi
 
În mai puţin de 10 ani, profesorii vor fi înlocuiţi de roboţi, după cum afirmă fostul directorul al uneia dintre cele mai influente şcoli din Marea Britanie.
 
În viitorul nu foarte îndepărtat, profesorii care inspiră şi devin modele de urmat vor fi, mai degrabă, maşini inteligente, care vor schimba lumea pentru totdeauna. În decurs de 10 ani, o revoluţie tehnologică va îndepărta noţiunile învechite asupra educaţiei, iar cadrele didactice îşi vor pierde rolul tradiţional şi vor deveni asistenţi la ora de curs.
 
Profesorii vor administra echipamentele, vor ajuta copiii atunci când este necesar şi vor menţine disciplina, timp în care cunoştinţele vor fi predate de computere dotate cu inteligenţă artificială.
 
”Toată lumea va avea cel mai bun profesor, care se poate mişca cu viteza cursantului. Sunt echipamente care se adaptează la nevoile individului. Vor asculta [şi înţelege] vocile cursanţilor, vor analiza feţele lor şi le vor studia la fel cum face orice profesor talentat şi dedicat muncii sale”, susţine Anthony Sheldon, fost director al Colegiului Wellington, potrivit The Independent.
 
În viitoarele săli de clasă, fiecare copil va progresa în ritmul lui propriu şi nu vor exista cursuri stabile pentru toţi studenţii. Asta pentru că predarea, efectuată de maşini sensibile emoţional, ar fi foarte personalizată. Întrebat dacă el sugerează că maşinile vor înlocui rolul didactic al profesorilor, Anthony a răspuns că, din nefericire, se va întâmpla şi asta.
 
Dacă ţi se pare mult prea futurist ce spune Sheldon, se prea poate. El este în plină campanie de promovare a cărţii sale: „The Fourth Education Revolution”, care urmează să fie publicată la începutul anului viitor. Atinge însă câteva puncte care vor fi confirmate sau infirmate doar de viitorul următorilor ani.


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
profesori, roboți, educația viitorului, Sheldon,
© 2006 - 2019 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro