Publicata pe 29.05.2017 23:38 | 5754 de afișări

Nemulțumiți de cât le oferă viitoarea lege a salarizării, profesorii pichetează Parlamentul

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ,  prof. Simion Hăncescu, a comunicat că în ziua de 31.05. 2017, între orele 12:00 - 14:00, se va desfăşura o pichetare a sediului Parlamentului, situat în Parcul Izvor.
 
La această acţiune vor participa aproximativ 200 de persoane, membri de sindicat din municipiul Bucureşti şi judeţele limitrofe.
 
Motivul protestului îl constituie faptul că Senatul României a votat Proiectul Legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, fără să ţină cont de solicitările şi observaţiile federaţiilor sindicale din învăţământ şi sensibilizarea deputaţilor, care urmează să dezbată şi să aprobe, ca for decizional, acest proiect legislativ.
 
Principalele solicitări ale salariaţilor din învăţământ sunt:
 
  • poziţionarea mai bună a personalului din învăţământ în grilele de salarizare;
  • acordarea primei tranşe de majorare salarială de la 1 iulie 2017, aşa cum se prevede şi în Programul de Guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 1/2017;
  • eliminarea anomaliilor existente în proiectul legii privind modul de stabilire a indemnizaţiilor de conducere pentru personalul din învăţământ, dar şi privind stabilirea salariilor unora dintre categoriile de personal didactic auxiliar şi personal nedidactic.
 
Darius Vâlcov, fostul ministru de finanţe, artizanul  calculelor economice din programul de guvernare şi ale celor care stau în spatele legii salarizării, le-a comunicat reprezentanţilor sindicali ai salariaţilor din învăţământul preuniversitar că sunt şanse foarte mici să crească coeficienţii de salarizare în acest domeniu bugetar, aşa cum se purtaseră discuţiile la Ministerul Muncii.
 
În această săptămână, în zilele de luni, marţi şi miercuri, la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor se va decide forma finală a legii.
 


Sursa:
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
sindicate, fsli, pichetare, parlament, proteste, salarizare, profesori,
© 2006 - 2020 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro