„PROFU' DE MATE” in lista concursurilor fara finantare MEN

09.02.2019 14:35 | | Descarcari: 143 | rar
Ministerul Educatiei Nationale a aprobat Calendarul competitiilor scolare internationale, nationale si regionale (anul scolar 2018 - 2019)
 
Data publicarii: 
22 Ian 2019
 
Ministerul Educatiei Nationale a aprobat, prin ordin, Calendarul competitiilor scolare internationale, nationale si regionale pentru anul scolar 2018 - 2019.
 
Calendarul include urmatoarele categorii de competitii scolare:
 
  • olimpiade si concursuri scolare internationale desfasurate în România si în strainatate, cu participarea elevilor români, respectiv activitati de selectie si pregatire a loturilor nationale pentru participarea la olimpiadele internationale din 2019;
  • olimpiade nationale scolare;
  • concursuri nationale scolare finantate de Ministerul Educatiei Nationale;
  • concursuri nationale scolare fara finantarea Ministerului Educatiei Nationale;
  • activitati educative nationale finantate de Ministerul Educatiei Nationale;
  • activitati educative nationale, respectiv activitati educative regionale si interjudetene fara finantarea Ministerului Educatiei Nationale.
În calendarul olimpiadelor nationale scolare (58), o noutate o reprezinta aparitia Olimpiadei Nationale de Creativitate Stiintifica, ale carei probe se vor desfasura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculara.
 
Din totalul celor 63 de concursuri scolare finantate de Ministerul Educatiei Nationale, opt se vor desfasura în premiera, atât în cadrul unor discipline precum matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, cât si în domeniul învatamântului profesional si tehnic/transdisciplinar.
 
În categoria concursurilor nationale scolare, fara finantarea Ministerului Educatiei Nationale, sunt incluse 139 de competitii, în timp ce calendarul activitatilor educative nationale (finantate si nefinantate de MEN) cuprinde 314 proiecte, selectate în urma unui proces riguros de evaluare.
 
Activitatile educative se desfasoara în afara orelor de curs si ofera elemente de noutate în raport cu disciplinele studiate de elevi prin curriculumul obligatoriu. Acestea pot avea ca baza informatiile acumulate si competentele dezvoltate de elevi pe parcursul anului scolar, fiind complementare sau vizând aplicarea practica a acestor informatii si competente. Proiectele cuprinse în calendarele competitionale ale MEN sunt o forma de evaluare a competentelor dobândite de elevi în cadrul activitatilor de timp non-formal organizate în scoala si în afara ei.
omen 3016, CONCURSURI, MEN, AVIZATE, CONCURSURI SCOLARE, 2019,
Ai uitat parola? | Cont nou
ProfuDeMate - Grupuri google
Alăturaţi-vă Profului de Mate şi pe Google Groups
omen 3016, CONCURSURI, MEN, AVIZATE, CONCURSURI SCOLARE, 2019,
© 2006 - 2019 Mate.Info.Ro     Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al Mate.Info.Ro